'Ako nema krize neka Vlada ukine PDV od 23 posto'

'Tražimo da sve stope poreza, porez na dohodak, porez na dobit i PDV budu 20 posto. Mi danas imamo poplavu kamena temeljaca za koje nije osiguran novac', poručio je HSP-ovac Daniel Srb.

9.9.2011.
15:29
VOYO logo

''Ako je Hrvatska, kako premijerka Jadranka Kosor tvrdi, izišla iz krize, tad tražimo da već na prvoj sjednici Vlade ukine krizni PDV od 23 posto'', poručili su iz Osijeka čelnici HSP-a Daniel Srb i Zvonimir Šimić.

Jedini pokazatelj stanja u zemlji, naglasio je šef stranke Daniel Srb, jest činjenica da je Hrvatska 76. po konkurentnosti, a po poreznoj učinkovitosti, između 142 zemlje, nalazi se na poraznom 140. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To govori koliko su političke elite u RH neučinkovite, te je HSP donio svoj model fiskalne politike koji će omogućiti bitno efikasniji sustav. Tražimo da sve stope poreza, porez na dohodak, porez na dobit i PDV budu 20 posto i da se PDV plaća za naplaćene, a ne fakturirane račune. Daljnje zaduživanje moguće je samo za investicije. Mi danas imamo poplavu kamena temeljaca za koje nisu osigurana sredstva. Pa za koga je donesen Zakon o fiskalnoj odgovornosti'', upitao je Srb predstavljajući HSP-ov predizborni program fiskalne politike.

U dvije godine aktualne Vlade te 17 mjeseci primjene programa gospodarskog oporavka, zaključili su pravaši, Hrvatska je daleko od izlaska iz krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Iduća će godina biti jako teška i tko god dobije izbore mora biti svjestan da ga čeka izniman posao'', zaključio je Srb.

Vezani članak:

arti-201108060166006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo