'Ako ne nađete smještaj, spavat ćete kod mene'

6.2.2012.
17:18
VOYO logo

Naime, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je posjetio zagrebačko prihvatilište beskućnika Kosnica u kojemu je trenutačno smješteno 136 osoba i najavio da nitko po ovoj hladnoći neće ostati na ulici te da će i on sam, bude li potrebno, ponuditi smještaj.

"Svatko tko slučajno navrati u Zagreb zimi koja se nije dogodila 20 godina, a ne može naći mjesto u nekome od naših prenoćišta, prespavat će kod mene ili kod nekog od mojih pročelnika. Ovo je crta ispod koje nećemo ići. Ako se nekome u prihvatilištu ne mogu pružiti topli obrok i krov nad glavom, mi ćemo to učiniti", obećao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Višnja Fortuna, pročelnica Ureda za socijalnu skrb, poručila je da će svi kojima je potrebno biti smješteni u jedno od prihvatilišta te da ih trenutačno dokumentacija ne zanima i da su u fokusu ljudi.

Iz Zavoda za socijalnu skrb Grada Zagreba, koji predvodi Štefica Karačić, poručili su građanima da se za radnog vremena za pomoć mogu obratiti u područne centre te u hitnim situacijama policiji koja ima kontaktne brojeve djelatnika Zavoda te će onda oni preuzeti brigu o slučajevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Vrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo