Ako je parking zatrpan snijegom, nema naplate!

Brojni Zagrepčani u četvrtak ujutro su se zapitali hoće li im Zagrebparking u snijegom zatrpanom gradu, pa tako i na snijegom zatrpanim parkiralištima, naplatiti parkiranje.

7.1.2010.
20:30
VOYO logo

"U ovim uvjetima bavimo se samo snijegom, a gdje nije moguće normalno parkiranje, neće se niti naplaćivati", izjavio je direktor Zagrebparkinga Mate Kraljević za Banka magazin, odgovarajući na pitanje hoće li parkiranje na neočišćenom parkirnom mjestu biti besplatno.

Naime, od petka na snagu stupa novi pravilnik o naplati parkiranja, kojim se počinje naplaćivati takozvana dnevna karta, koju je zagrebački gradonačelnik i nezavisni predsjednički kandidat Milan Bandić uoči nedjeljnih izbora iznenada smanjio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će dnevna karta u prvoj zoni biti 200 umjesto 230, u drugoj 100 umjesto 130, a u trećoj 50 a ne 70 kuna. Ako prekoračite vrijeme ili ne platite parkiranje, djelatnici Zagrebparkinga ostavit će vam 'kartu' na vjetrobranskom staklu. Što se tiče cijene karata, u prvoj zoni ona će iznositi 12 umjesto dosadašnjih 14, u drugoj zoni sa sedam se smanjuje na pet kuna. U trećoj zoni, pak, sat parkiranja bit će dvije kune, dok je pet kuna dovoljno za cjelodnevno parkiranje u četvrtoj zoni. Inače, Ustavni sud je lani dosadašnju praksu kažnjavanja za parkiranje bez kupljene karte ili za prekoračenje plaćenog vremena proglasio protuustavnom.

Prethodni članci:

arti-200912220507006 arti-200912240242006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo