e-savjetovanje /

'Ako je Hrvatskoj svaki turist jednako važan, onda se ono što se meni dogodilo ne bi smjelo nikada ponoviti'

Image
Foto: Grgo Jelavic / Dino Stanin/PIXSELL

Samo tri primjedbe su stigle na predložene izmjene Zakona o ugostiteljstvu za sedam dana e-savjetovanja

11.5.2018.
8:47
Grgo Jelavic / Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Za sedam dana e-savjetovanja samo su tri primjedbe stigle na predložene izmjene Zakona o ugostiteljstvu. Led je probijen logičnim pitanjem zašto u kategorizaciju apartmana nije uvrštena vanjska terasa, prenosi Večernji.

Tako je D.B., prvi sudionik online rasprave o budućim pravilima za privatne iznajmljivače istaknuo da puno novijih apartmana ima tri zvjezdice, a terasa manja od pet kvadrata. Smatra da je puno važnije, primjerice, da apartman ima terasu i kamin za roštiljanje nego veliku sobu ili dvije kupaonice. Ujedno je pristiglo i pitanje je li po zakonu da iznajmljivač soba gostima nudi doručak u obližnjem lokalnom restoranu s kojim prethodno sklopi interni ugovor. Drugi sudionik I.I. smatra da bi takvu mogućnost trebalo unijeti u Zakon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći je logičan i praktičan:

"Mislim da je sazrelo vrijeme da naše društvo cijeni svaku osobu bez obzira na različitost. Ako je Hrvatskoj svaki turist jednako važan, onda se ono što se meni dogodilo ne bi smjelo nikada ponoviti. Prošle godine dečko i ja smo izbačeni iz privatnog apartmana koji smo bili rezervirali na čak 15 dana, i to s obrazloženjem vlasnika da nismo dobrodošli jer smo gej. Molim da se ozbiljno razmotri uvođenje oznake gay friendly za apartmane kao što postoje apartmani specijalizirani za bike, family, pet friendly... Time bismo znali da smo dobrodošli, da ćemo biti tretirani kao i ostali", napisao je Dado.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savjetovanje traje do 2. lipnja i zasigurno će primjedbi biti još. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo