MOĆNI BIZNISMEN HDZ-u POSUDIO 4,2 MILIJUNA KUNA, SADA TRAŽI NOVAC NATRAG: / 'Ako im USKOK uđe unutra, oni su gotovi'

Image
Foto: Robert Anić / PIXSELL

Pavao Vujnovac, vlasnik tvrtke Energia Naturalis, koja okuplja niz tvrtki okupljenih oko Prvog plinarskog društva, zatražio je prije nekoliko dana da mu HDZ vrati 4,2 milijuna kuna, piše Nacional.

5.7.2016.
10:45
Robert Anić / PIXSELL
VOYO logo

Nakon odlaska Tomislava Karamarka s mjesta predsjednika stranke privremeno je čelnik HDZ-a postao Milijan Brkić, dotadašnji glavni tajnik, na čiju je izravnu zamolbu Vujnovac posudio taj novac posudio HDZ-u.

U HDZ-u šute

"Brkić je zadužio HDZ za 4,2 milijuna kuna bez odluke i znanja Predsjedništva stranke", kazao je izvor blizak vrhu HDZ-a. Na upit jesu li, kada, koji iznos i od koga posudili, poslan još 26. lipnja, iz HDZ-a još nisu odgovorili. No, da je bilo posudbe Nacionalu je potvrdio sam Vujnovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Milijan Brkić jedan je od najodgovornijih za sve što se na tom i drugim područjima događalo posljednjih nekoliko godina. Neka se sam vadi iz toga", izjavio je izvor blizak vrhu stranke.

'Stranka je bila njihova samoposluga'

"Zadužili su stranku za 4,2 milijuna kuna bez odluke Predsjedništva, a za to je najodgovorniji Brkić koji sad, u vremenu kad novi predsjednik još nije izabran, traži da se smanje ovlasti predsjednika. Neka radije objasni kako je i na što trošio novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga on želi zadržati moć u stranci, misli da time sebe spašava i da može držati stvari pod kontrolom. No ako im USKOK uđe unutra, oni su gotovi. Stranka je bila njihova samoposluga", izjavio je Nacionalu izvor dobro upućen u zbivanja u središnjici stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo