'Ako DORH proradi, Vidošević ide u zatvor'

Dragan Primorac je na izvanrednoj presici zatražio da se Nadan Vidošević, koji je rekao kako 'Dragan mlati žene', ispriča njegovoj supruzi. Izostane li isprika Primorac će podići tužbu.

14.12.2009.
14:30
VOYO logo

Naime, dva se HDZ-ova disidenta u kampanji bore za isto biračko tijelo, pa se često događa da ne biraju riječi. I dok Dragan Primorac optužuje Nadana Vidoševića da se obogatio zahvaljujući politici i da u Hrvatskoj gospodarskoj komori zapošljava nećake, Vidošević se obranio udarcem ispod pojasa:

"Čovjek koji je pobjegao iz moje države, dok sam se borio za njezinu slobodu, dok sam otvarao radna mjesta, o meni nema što govoriti. Čovjek koji mlati žene, to je nemoralno da ne može biti nemoralnije", kazao je Vidošević o Primorcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj je, dakako, opovrgnuo da je ikada digao ruku na pripadnicu nježnijeg spola, no to mu neće biti dovoljno. Na izvanrednoj konferenciji za medije Primorac je rekao kako od Vidoševića očekuje ispriku.

"Razgovarao sam sa suprugom i zajedno smo zaključili: ili će se on ispričati mojoj supruzi pod hitno, lijepo i džentlmenski ili ćemo ga mi tužiti u skoroj budućnosti", kazao je Primorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan zašto istu večer na sučeljavanju na Novoj TV nije zatražio ispriku, Primorac je odgovorio:

"Jesam, ali ju nisam dobio. Pretpostavio sam da me nije čuo. Danas tu poruku šaljem javno", kazao je Primorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meštrovićev atelje, Dalmacijacement, Pješčana uvala i Hajduk

Napad od strane Vidoševića na svoju obitelj, "koja mu je svetinja", tumači kao posljedicu što je progovorio o kriminalu koji je Vidošević počinio vezano za preprodaju Meštrovićeva ateljea, privatizaciju Dalmacijacementa, Pješčane uvale u Istri i nestanak 4,5 milijuna maraka iz Hajduka u vrijeme kada je predsjednik kluba bio Vidošević.

Naime, u posebnom policijskom izvještaju, upućenom županijskom državnom odvjetniku u Splitu iz 2000. godine, stoji da je Nadan Vidošević "kao odgovorna osoba u pravnoj osobi s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za HNK Hajduk u iznosu od najmanje 4,5 milijuna DEM, oštetio državni i gradski proračun".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavio je pitanje zbog čega, nakon što je policija pokrenula istragu o počinjenom kaznenom djelu u visini od 4.5 milijuna maraka, Državno odvjetništvo nije ništa napravilo?

"Ako Državno odvjetništvo poduzme korake i on će osobno biti u zatvoru i bilo tko drugi tko je učinio nešto slično. Nema šanse da postoji politika koja te procese zaustaviti", kazao je Primorac, dodajući kako je uvjeren da politika više ne stoji na putu takvoj istrazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidošević je zasad dao komentar samo na sazivanje tiskovne konferencije, kada je istaknuo da je "dobro da se otvori pitanje nasilja nad ženama, jer je toga u Hrvatskoj previše".

Novinari su upitali Primorca kako komentira izjave donedavnog stranačkog kolege Andrije Hebranga da je predsjednička kampanja postala kampanja krupnog kapitala. Tvrdi, naime, da je njegov stožer zbrojio sva oglašavanja predsjedničkih kandidata u svim medijima i da su došli do brojki između 20 i 25 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Hebrang nije predmet mog interesa i ja mu želim svako dobro", kazao je Primorac dodajući da je i dalje uvjeren da će Hebrang glasati za njega u drugom krugu.

Prethodni članci:

arti-200912100238006 arti-200912110004006 arti-200912140212006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo