Nova uhićenja / Akcija USKOK-a u Osijeku uspješno je provedena u tajnosti: Osumnjičenici pritvoreni, a DORH-u je podnesena kaznena prijava

Na kraju ove akcije Uskoka i policije osumnjičenici su pritvoreni, a državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava

27.4.2022.
19:50
VOYO logo

Nova uhićenja u Osijeku i to zbog izmišljenih radnih mjesta. USKOK je pročešljao Agenciju za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Osječko-baranjske županije. A zbog namještanja natječaja za zapošljavanje privedeni su ravnatelj Davor Mikulić i još troje zaposlenika.

Akcija Uskoka protiv ravnatelja Davora Mikulića i djelatnika Agencije uspješno je provedena u tajnosti. Jutrošnje informacije vrlo su šture. Došlo je do zlouporabe položaja i ovlasti u namještanju natječaja za zapošljavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju su prokomentirali  građani. Podržavaju akcije protiv zapošljavanja preko veze.

„Ja mislim da je konačno došao trenutak u Hrvatskoj, ja kao hrvatski dragovoljac, evo nakon 30 godina da Hrvatska postane demokratska razvijena zemlja i da se to sve zapošljava transparentno, a ne preko veza“, kazao je Dubravko iz Osijeka.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Sumnjiče ih za uhljebljivanje /

USKOK u akciji zbog izmišljanja radnih mjesta: Uhićen Davor Mikulić, direktor osječke agencije za zaštitu prirode

Image
Sumnjiče ih za uhljebljivanje /

USKOK u akciji zbog izmišljanja radnih mjesta: Uhićen Davor Mikulić, direktor osječke agencije za zaštitu prirode

„Pravo je vrijeme da se počne po tom pitanju djelovati. Nije mala stvar, znači nekakvo zapošljavanje preko veze gdje neko nema nekakve potrebne kvalifikacije, a imamo jako velik kadar obrazovanih ljudi koji si možda nažalost ne mogu naći posao“, poručila je Antonija iz Osijeka.

„Pa država počinje raditi već po xy puta svoj posao znači, pa malo to bude u medijima pa to prođe pa dođe netko drugi na red i tako u krug. Mislim da tome realno nema kraja“, kazao je Saša.

Na kraju ove akcije Uskoka i policije osumnjičenici su pritvoreni, a državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

„I okrivljeni je kao ravnatelj Agencije najprije osigurao potrebne izmjene dvaju pravilnika tako što je kod Upravnog vijeća Agencije inicirao da se u navedenim internim aktima sistematizira do tada nepostojeće novo radno mjesto prilagođeno isključivo kvalifikacijama II. okrivljene“, stoji u priopćenju USKOK-a.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Članovi povjerenstva su unaprijed sačinili zapisnike o razgovorima s prijavljenim kandidatima u kojima su naveli da ostali kandidati ne ispunjavaju tražene uvjete“, poručili su iz PU osječko-baranjske.

Iz Osječko-baranjske županije šturo su priopćili da je Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima samo jedna od 105 ustanova kojima je županija osnivač i kao takva samostalna, a kako je u tijeku istraga USKOK-a, ne smiju komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo