AFERA WHATSAPP: / U grupi koja udara na Plenkovića je i menadžer Miroslava Škore koji je i dalje član HDZ-a

Image
Foto: Pixsell/Profimedia

Novinar Dražen Ćurić kaže kako su visoko rangirani HDZ-ovci u spornim grupama na WhatsAppu i Viberu samo promatrači, dok se oni nisko rangirani porukama nastoje dodvoriti Plenkoviću

14.11.2019.
11:50
Pixsell/Profimedia
VOYO logo

HDZ-ove grupe na Viberu i WhatsAppu, "Zna se HDZ" i "Uskoci i hajduci" i dalje su u centru pažnje javnosti. Dok ih vrh HDZ-a predstavlja kao mjesta gdje se širila mržnja i prijetnje političkim neistomišljenicima, članovi tih grupa ističu kako se ondje ponajviše kritike na račun Andreja Plenkovića te koalicijskih partnera, HNS-a i SDSS-a.

Govore to članovi, koji ne pripadaju HDZ-u, a jedan od njih je i novinar Dražen Ćurić, koji je pozvan u te grupe kako bi mogao dijeliti članke sa svog portala. Naime, u svakoj grupi je 200 do 300 članova, što je dobra platforma za privlačenje čitatelja. Večernji doznaje kako je osim njihova bivšeg novinara u grupu "Uskoci i hajduci" učlanjen i Miljenko Ćurić, menadžer Miroslava Škore, koji je i u njegovu izbornom timu, iako je član HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DOJAVE I ŠPIJUNIRANJE GRADE NOVI HDZ: /

Nekad živahna oponentica postala je kulisa za Plenkovićevo jačanje. WhatsApp rat je krenuo

Image
DOJAVE I ŠPIJUNIRANJE GRADE NOVI HDZ: /

Nekad živahna oponentica postala je kulisa za Plenkovićevo jačanje. WhatsApp rat je krenuo

Nikome ništa sporno nije

"Od 2014. godine poslovno surađujem sa Škorom, a Deklaracijom o ljudskim pravima, kao i Ustavom, zajamčena mi je sloboda rada", odgovorio je Ćurić, a sličan odgovor je ponudio i glasnogovornik Škorine kampanje, Mate Mijić: "Miljenko Ćurić dugogodišnji je poslovni partner i prijatelj Miroslava Škore, ne vidimo ništa oprečno u tome što je i član HDZ-a. Koliko znam, on u grupi “Uskoci i hajduci” nije ništa pisao ni kada su članovi te grupe kritizirali Škoru."

Korespodencija u obje grupe je "vrlo živahna, živopisna i strastvena". Na udaru im je Vlada, ali ne i predsjednica. Novinar Ćurić otkriva kako su visoko rangirani HDZ-ovci u obje grupe bili samo promatrači, dok se nisko rangirani HDZ-ovci žele dodvoriti Plenkoviću s 400 do 500 poruka dnevno u kojima, smatra, ima materijala za "cinkanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čuvaju predsjednicu od kritika

"Članovi tih grupa najviše su kritizirali Plenkovića, Istanbulsku konvenciju, ministricu Divjak, HNS i Milorada Pupovca. Predsjednicu Grabar-Kitarović nisu kritizirali, premda je bilo poruka u zadnje vrijeme kojima se promoviralo Miroslava Škoru. Moj opći dojam je da su članovi tih grupa izuzetno kritični prema politici Andreja Plenkovića. Kada je riječ o optužbama za govor mržnje, moj zaključak je da su to bile normalne rasprave u zatvorenim grupama, da je sporadično bilo sočnih kritika, ali to nisu grupe koje su promicale mržnju niti u kojima se ikome ponaosob prijetilo. Povremeno je bilo poruka koje su ispod razine komunikacije i za zatvorene grupe", rekao je Ćurić.

"Obje grupe, po meni, otkrivaju da u HDZ-u postoji značajan otpor Plenkovićevoj politici, a istovremeno se u obje grupe uglavnom podržavalo predsjednicu", zaključio je Ćurić koji je iznenađen time što je sadržaj poruka obznanio na nacionalnoj razini, pogotovo stoga što je to učinio prije kampanje za predsjedničke izbore, jer smatra da to šteti sadašnjoj predsjednici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo