analiza damire gregoret / Afera SMS odjekuje i Pantovčakom: Evo do kada Radeljić ostaje savjetnik i tko bi ga mogao zamijeniti

'Bio je i ostao blizak s Karamarkom. U isto vrijeme ne i s Plenkovićem. Zato se preispitivala njegova uloga u navodnom planu rušenja s Plenkovića'

19.12.2018.
19:09
VOYO logo

Afera SMS i dalje odjekuje i Pantovčakom. Nakon Vlade Galića, predsjednica smjenjuje još jednog savjetnika - za unutarnju politiku Matu Radeljića.

Reporterka RTL-a Damira Gregoret kaže da Radeljić na Pantovčaku formalno ostaje do siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako doznajem, Radeljić nije htio dogovorno otići, odnosno nije htio sam otići tako da će ga predsjednica morati sama smijeniti. Slična je situacija bila i s Vladom Galićem, ali on je pristao sam otići. Što se tiče Radeljića, on je na Pantovčaku uz predsjednicu od početka. Bio je i ostao blizak s Karamarkom. U isto vrijeme ne i s Plenkovićem. Zato se preispitivala njegova uloga u navodnom planu rušenja s Plenkovića u HDZ-u", kazala je Gregoret.

Kada se radi o njegovoj zamjeni na Pantovčaku, Gregoret kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S druge strane, dok službeno dobijemo odluku, spekulira se o nasljednicima. I na Galićevo, i na Radeljićevo mjesto. Kao i na ono savjetnika za vanjsku politiku. Neki od njih, kao potencijalni kandidati, spominju se Josip Buljević, kao i novinarka Mirjana Hrga", ističe Gregoret.

O raspletu situacije u HDZ-u, Gregoret kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već sutra bi mogli razgovarati Plenković i Brkić. Ako se Brkić tamo pojavi. Plenković je itekako oprezan, kao i visokopozicionirani HDZ-ovci koji šalju pooruke oi političkoj odgoivornosti, ali ne apostrofiraju na Brkića iako se zna da se misli na njega. Brkić je jak na terenu i pitanje je može li biti daljnjih koraka bez sudskog epiloga", rekla je Damira Gregoret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo