SVE JE SPREMNO / Adventska bajka u Đakovu: večeras se održava četvrti božićni bal lipicanaca

Adventske bajke ove su godine priredili mnogi gradovi i mjesta. No jedna posebna stiže nam iz Đakova i to s bala u kojem sudjeluju kraljevski konji lipicanci

19.12.2015.
19:00
VOYO logo

Završno uređivanje i spreman su za večerašnji bal. "Lipicanci su jedni izrazito ponosni konji koji uživaju sami u sebi i to se vidi u njihovom nastupu", rekla je Rea Bingula iz Udruge Lipicanska barokna raskoš.

Vole plesati, uživaju u glazbi, ali i pokazivati se publici. Večeras u Đakovu uz lipicance plešu i dva konja španjolske pasmine koji su stigli specijalno iz Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na četvrtom balu lipicanaca u Đakovu pokazuju sve što su vrijedno učili cijele godine. 

"Svi smo jako uzbuđeni, ovo je vrlo opasna predstava u kojoj ima dosta riskantnih scena gdje će jahači morati pokazati svoje znanje, a i vozači i lipicanci", rekla je Zvjezdana Klarić, predjednica Udruge Lipicanska barokna raskoš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njoj je čak 60 sudionika - 27 konja, iz Hrvatske i Slovenije. Svi konji su pastusi, no toliko su profesionalni i poslušni da uigrani pokazuju zavidne plesne korake i znanje.

Ljepotu i gizdavost pokreta dolaze jednom na godinu vidjeti mnogi. Karte su odmah planule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je izrazito atraktivan predstava, čak ću reći spektakl. Četvrti puta ga održavamo i ovo je najveća predstava ovakovog tipa koja se izvodi u Hrvatskoj ali i sigurno i šire", rekao je Nidal Korabi, ravnatelj Državne ergele Đakovo.

Kad ovi ljepotani otplešu svoju točku, nastavit će trenirati kako bi nagodinu opet oduševili svojom pojavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo