Umag u Zagrebu /

Advent u Zagrebu dobio pojačanje: u Martićevoj se održava dvodnevni Indirekt festival

Image
Foto: Indirekt

Umaški Indirekt festival od petka do nedjelje u Martićevoj u Zagrebu, u sklopu Adventa, organizira svoje prvo zimsko izdanje.

16.12.2016.
9:43
Indirekt
VOYO logo

Zagrebački Advent upravo je dobio pojačanje u obliku Indirekt festivala. Lineup se sastoji od Nikonarovih plesnih zvukova syntha, preko blues/rocka The Yellow Buzza, svjetskih manevara The Side Projecta, do razbuđeno-pospano-sanjivih Sleepyheadsa i sentimentalnog folk rocka On Toura, a Dj setovi su u rukama ekipe iz benda baden baden, DJ Dom Smitha te DJ-a Okrugle Očale (Žur, Potlista)

Image
Foto: Indirekt

Informacije o Zimskom Indirektu možete pronaći ovdje, a više informacija o bendovima i satnici mozete pronaći u nastavku.

RASPORED:
 petak, 16.12.
20:00 Nikonar (Đakovo)
21:00 The Yellow Buzz (Zagreb)
22:00 Baden Baden DJ set (Zagreb)

subota, 17.12.
20:00 Side Project (Zagreb)
21:00 Sleepyheads (Zagreb)
22:00 DJ Dom Smith (Umag)

― nedjelja, 18.12.
19:00 On Tour (Beograd)
20:00 DJ Okrugle Očale (Žur, Potlista)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NIKONAR (16.12.2016. – 20:00h)

Nikonar je đakovački producentski solo projekt Marka Vukovića. Publici se predstavio ovo ljeto na otoku Krku, u sklopu bratskog nam Velvet Festivala, a nedavno je nastupio i na jesenskom Indirekt festivalu u Beogradu. Njegova glazba je klasična post modernistička nostalgija za dobom u kojem nikad nije ni živio. Puno sintića, puno refrena, malo vremena za razmišljanje, melodija stvorena za plesanje. Njegov chillwave zvuk je prošaran raznim utjecajima. Ima jedan EP City Side, a uskoro planira objaviti i LP izdanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

THE YELLOW BUZZ (16.12.2016. – 21:00h)

The Yellow Buzz je mladi garažni blues/rock duo iz Zagreba. Ako vas zanima kako bi zvučale neobjavljene pjesme White Stripesa i The Black Keysa, dođite na koncert uživati u sinergiji Bruna za bubnjevima i Adama za mikrofonom i električnom gitarom. Prije pola godine su izbacili svoj prvi album “Yellow Buzz” u kojem su nanizali odlične pjesme. Izazivaju „déjà vu“ iako ovakav bend još niste vidjeli

SIDE PROJECT (17.12.2016 - 20:00h)

Side Project je zagrebački graveyard pop duo. Premijerni nastup su imali na Indirekt warmupu u klubu Klub 2014. godine, a prošlog rujna su izdali hvaljeni prvi album Things Which No One Else Should Know About. Luka i Anja predstavili su i neke nove materijale kao što je singl Guns, a u bliskoj budućnosti najavljuju i nova izdanja čije dijelove s publikom planiraju podijeliti već na ovom nastupu. Šarmantni atmosferični graveyard pop/indie elektro duo iz Zagreba je prvi put zajedno zapjevao na jednom srednjoškolskom izletu 2012.godine. Glasovi su im se toliko dobro slagali da su se Luka i Anja počeli družiti subotom i Lukinu sobu pretvorili u pravi mali kućni studio. Ovakva atmosfera u pjesmama se rijetko čuje na hrvatskoj alternativnoj sceni, zbog čega se njihov zvuk često opisuje kao „strani“. Trenutno rade na novom albumu čije pjesme planiraju predstaviti iduću subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SLEEPYHEADS (17.12.2016. – 21:00h)

Sleepyheads su indie četvorka iz Zagreba. Utjecaje crpe podjednako iz glazbe 90-tih kao i modernih glazbenih postignuća. Uz njihovo ime se redovito spomene da su "najbolje čuvana tajna domaće indie muzike". Razlog leži u tome što su 5 godina svirali uživo prije objave albuma. Pjesme su im sazrele, a svoje iskustvo su prošle godine sublimirali u jako dobar album prvijenac „The Swirling Thoughts Of…“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ON TOUR (18.12.2016.- 19:00h)

On Toursu prijatelji koji su se spojili u bend da se odmaknu od muzike koju su radili do tada. Prigrlili su svoj blues i razvili stil koji je alt country / akustična folk rock mješavina podebljana višeglasnim pjevanjem na čijim razlikama se gradi dinamika pjesama. Pozivaju nas da dođemo na njihov koncert, sentimentalno putovanje kroz prostor, vrijeme i snove, da među prijateljima i ljubavnicima dočekamo zimu i proslavimo njihov peti rođendan.

Za after trodnevnog Indirekt Winter Editiona u sklopu Market u Martićevoj će se pobrinuti sljedeći DJ-evi:

Baden-BadenDJ set (16.12.2016. 22:00h) ovaj petak pušta muziku u skladu s godišnjim dobom i temperaturom. Prevladavat će aniticiklona melankolije, tuge, očaja i elektoronike s niskim BPM-om. Sve popraćeno povremenim ciklonalnim bljeskovima nasilja i buke. Ne, neće biti Mariahe, ali hoće plesa. Na kraju ćemo poslušati Isusov savjet i popiti malo kuhanog vina. Pozivaju nas da se družimo s njima i u božićnom duhu proslavimo zajedno zimski Indirekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DJ Dom Smith(17.12.2016. 22:00h) je veseljak iz Umaga sa boravištem u Zagrebu koji je svoje prve DJ korake započeo na umaškim festivalima (Dernek, Indirekt), a kasnije se otisnuo po raznim zagrebačkim klubovima i birtijama. Od njega možete očekivati svašta. pušta glazbu u skladu s promilima, zato ga nemojte ostaviti žednog, a ni gladnog. Ist, pit, Dom Smith!

DJ Okrugle Očale (Andrija Škare, Žur, Potlista - 18.12.2016. 20:00h) dio je je ekipe koja je pokrenula legendarni Žur, glazbenu večer nekolicine entuzijasta nastalu iz želje da u zagrebačkim klubovima čuju glazbu koju vole, koju slušaju i koja čini njihove živote, a koja je u izlascima bila tragično zanemarena. Gitarski pop, uvjetno rečeno. Nekad tek gitarski, nekad samo pop, a nekad niti jedno od toga, ali blizu jednome i drugome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo