Adlešič je tražila da joj sredim Pantovčak

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor tvrdi da je Đurđa Adlešič od njega tražila da se osobno zauzme kod predsjednika Josipovića da dobije mjesto savjetnika za razminiranje u Uredu predsjednika.

20.7.2010.
10:26
VOYO logo

Kosor tvrdi da je od 21 organizacije HSLS-a samo jedna bila uvjetno protiv odluke Središnjeg vijeća o izlasku iz vladajuće koalicije.

"Upravo je Đurđa Adlešič, kao tadašnja predsjednica Središnjeg vijeća, bila potpisnik odluke o raskidu koalicije koja je upućena dojučerašnjim partnerima. Do danas nijedan ogranak nije istupio iz HSLS-a, a iz stranke je izišlo 20-ak članova, i to isključivo dužnosnici ili zaposlenici državnih tvrtki. Što se tiče izjave Stanka Zrilića da on sada nije zadovoljan izlaskom iz vladajuće koalicije i da traži izvanredni sabor stranke, želim podsjetiti da je on kao član Predsjedništva glasovao za izlazak iz koalicije", kaže Kosor za Večernji list, dodajući da je Zrilić time prekršio statut te da je zbog toga odlučeno da se trenutačno suspendira sa svih funkcija u stranci te je dan prijedlog za njegovo isključenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HSLS-a otkriva da mu je Adlešič dva tjedna prije odluke od izlasku iz koalicije dala bezrezervnu podršku i garanciju da neće napustiti HSLS.

"Čak je od mene tražila da se osobno zauzmem kod predsjednika Josipovića da dobije mjesto savjetnika za razminiranje u Uredu predsjednika. A najveći je apsurd da je Đurđa Adlešič konstantno posljednjih mjeseci govorila da želi izaći iz Vlade, a na kraju je njezin jedini uvjet bio da to bude u rujnu ili listopadu, a ne u srpnju. Znači, nikada nije bila protiv izlaska iz koalicije, samo je tražila odgodu", kaže Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da joj je to vrijeme bilo potrebno za dogovor o prelasku na novu funkciju.

Kosor kaže da s premijerkom Jadrankom Kosor komunicira, ali isključivo SMS-ovima. Priznao je da je usmeno i dopisom tražio sastanak s njom ne bi li joj objasnio razloge izlaska iz koalicije, ali odgovor nikad nije dobio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201007100260006 arti-201007120314006 arti-201007150690006 arti-201007140724006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo