UZ POMOĆ BBC-JEVOG ORKESTRA / ABC izvodi "Lexicon of Love"

Image

Jedan od najcjenjenijih albuma osamdesetih "oživjet" će pred londonskom publikom.

5.2.2009.
11:20
VOYO logo

Britanska soul/pop grupa ABC, koja je žarila i palila početkom osamdesetih, priprema specijalni nastup na kojem  će u cijelosti izvesti svoj nezaboravni album "Lexicon of Love".  

Koncert će se održati 8. travnja u londonskom Royal Albert Hallu, i to u pratnji BBC-jevog orkestra. Grupu će, kao i dosad, predvoditi pjevač Martin   
Fry, dok je za orkestracije zadužena klavijaturistica Anne Dudley, također članica izvorne postave.  ABC uz povremene prekide postoji od 1980.  iako je posljednjih godina u osnovi riječ o Fryu i pratećim glazbenicima. Zadnji album, razočaravajući "Traffic", izdali su prošle godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa ploče koju će izvesti u Londonu pamtimo hitove "Poison Arrow" i "The Look Of Love", a u pitanju je i jedno od rijetkih izdanja iz doba new romantics pokreta koje se redovno uvrštava na top-liste najboljih albuma osamdesetih. Njenom uspjehu, kako komercijalnom tako i kreativnom, sheffieldski bend više se nikad nije približio.

Nepotrvđena nagađanja najavljuju da će ova koncertna inačica "Lexicona" ugledati svjetlo dana u obliku live albuma ili DVD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo