32 % birača Kosor smatra poštenom, a Milanovića 57 %

Čak 51,4 posto birača vjeruje da bi Zoran Milanović bio dobar premijer. S druge strane povjerenje za taj položaj Jadranka Kosor uživat tek kod 24,2 posto birača.

29.10.2011.
23:22
VOYO logo

Čak 51,4 posto Hrvata smatra da bi Zoran Milanović bio dobar premijer nakon parlamentarnih izbora 4. prosinca, a tek 24,2 posto birača vjeruje da bi na tome mjestu bolja bila aktualna šefica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor. Pokazalo je to najveće predizborno istraživanje koje je za Multimedijalni pul Večernjeg lista, Media servisa i Nove TV provela agencija Ipsos Puls na 4047 ispitanika s područja cijele Hrvatske.

Bitka s bahatošću

Da je Jadranka Kosor poštena, te političarka koja ima viziju smatra 32 posto građana, dok je više od 60 posto birača procjenjuje odlučnom, ali i bahata i neiskrena. Polovica njih ipak je smatra sposobnom i iskusnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da Zoran Milanović ima viziju vjeruje, pak, više od 60 posto građana. Isti postotak smatra da je sposoban i odlučan. Svega tri posto manje birača vjeruje i da je pošten. Ipak, polovica ispitanika Milanovića opisuje kao bahatog, a tek jedna trećina kao iskusnog političara. Milanović može smatrati pozitivnim i to što ga tek 30 posto birača doživljava neiskrenim.

Kukuriku će prije riješiti probleme u korupciji i gospodarstvu

Kada ocjenjuju kompetentnost u rješavanju društvenih problema, birači prednost daju Kukuriku koaliciji. Po pitanju borbe protiv korupcije vjeruje im 46 posto građana, dok HDZ uživa povjerenje 26 građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ najbolje stoji kada je riječ o pripremi RH za ulazak u EU jer dobiva 36 posto kao i Kukuriku. Lievi blok, pak dobiva znatnu prednost i kada je u pitanju rješavanje problema u gospodarstvu.

specijal-201012070191004-HDZ specijal-201011220227004-Kukuriku koalicija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo