3. MAJ PRED POTPUNIM SLOMOM: / Blagajna je presušila, poslovi se otkazuju, a pojavio se još jedan problem

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Sve su indicije da će i Kanađani raskinuti ugovore za sva četiri broda

18.9.2018.
8:47
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Riječko brodogradilište 3. maj bi početkom idućeg mjeseca moglo ostati praktički bez ijednog važećeg ugovora. Ne dođe li do neke drastične promjene i 3. maj dođe do novca za kupovinu materijala da bi se mogli nastaviti radovi makar na poluzavršenom brodu 'Algoma Innovatoru', sve su indicije da će i Kanađani raskinuti ugovore za sva četiri broda, javlja Novi list.

Blagajna u Uljanik grupi u potpunosti je presušila, a dvije novogradnje u opremnoj luci pulskog brodogradilištazavršavaju se tako da naručitelji-brodari direktno plaćaju kooperantima i dobavljačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanje u 3. maju, piše Novi list, još je gore jer nemaju ni novac, ni materijal, a vjerojatno od početka idućeg mjeseca ni važeće ugovore, osim ako se ne računa španjolski kemikalac 'Santiago' koji već više od godinu i pol dana stoji na vezu u pulskom Uljaniku, bez ikakvog pomaka.

Iz Ministarstva gospodarstva rade na tome da se spasi izgradnja tri broda, no osim bez poslova, 3. maj ostaje i bez radnika. Naime, prema informacijama kojima raspolaže Novi list, samo od početka ovog mjeseca iz riječkog brodogradilišta otišlo je 49 radnika, i to mahom dokazanih, vrsnih majstora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo