29. DAN ŠTRAJKA GLAĐU: / Margetić došao ispred Vlade: 'Nastavljam do kraja ili do ispunjenja mojih zahtjeva'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Margetić je došao ispred Vlade kako bi ga primio premijer Andrej Plenković

4.10.2018.
12:02
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Poznati istraživački novinar Domagoj Margetić već 29 dan za redom štrajka glađu. Margetić štrajka glađu zbog pritisaka i prijetnji smrću kojima je on podložen kao i njegova obitelj. On traži da institucije istraže navodi iz njegovih prijava i da se procesuiraju slučajevi prijetnji i napada na njega.

'Nastavljam štrajk glađu do kraja ili do ispunjenja zahtjeva'

Poznati novinar je došao ispred Vlade prosvjedovati u kolicima jer nema dovoljno snage da hoda. On je poslao svoje zahtjeve premijeru Andreju Plenkoviću i kako do sada nije dobio odgovor došao je ispred Vlade kako bi ga premijer primio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastavljam štrajk glađu do kraja ili do ispunjenja zahtjeva", kazao je Margetić koji je došao s tranparentom na kojem je pisalo 'U uvjetima straha, napada, prijetnji, diskreditacija nema novinarskih sloboda. Sloboda novinarstvu.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povijest napada

Margetić je bio napadnut 11. kolovoza 2014. godine kada je udaren betonskim blokom u glavu, a Županijsko državno odvjetništvo taj je napad okvalificiralo kao pokušaj ubojstva. U vremenskom perioduod travnja do lipnja 2015. godine perijavio je policiji prijetnje smrću koje su mu uputili, a 13. prosinca 2016. godine Margetić je fizički napadnut na Kvaternikovom trgu, zadobivši lakše ozljede, navodi Hrvatsko novinarsko društvo.

Istraživački novinar prijavio je provalu i krađu opreme i dokumentacije vezane za priču na kojoj je radio, te u studenom 2017. ponovo prijavljuje policiji prijetnje smrću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo