28 godina tragaju za ocem, vjeruju da su ga našli!

Ivo Josipović imao je 35 godina kad je 4. veljače 1985. godine netragom nestao iz obiteljske kuće u Pirovcu.

5.7.2013.
6:38
VOYO logo

Braća Alen i Antonio odlaze živjeti u Rijeku kod bake s majčine strane, ali ostaju vezani uz šibensko područje neraskidivim sponama.

Stariji brat Alen nije odustajao od potrage za nestalim roditeljem i nije se libio prije 10 godina istražiti podatak da mu je otac u Australiji, kamo je zbog toga i otputovao. Međutim, taj se trag pokazao slijepom ulicom. Alen je prije tri godine potragu ponovno intenzivirao novom prijavom službenim kanalima. Preko policije i državnog odvjetništva otkrio je tada niz činjenica koje su otežale rješavanje zagonetke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je doznao, istraga o nestanku njegova oca prvih je godina usmjerena na područje Rijeke, gdje je živjela majčina obitelj, umjesto na područje nestanka, piše Slobodna Dalmacija.

Angažirali speleologa

Zbog potrebe da makar pronađe posmrtne ostatke oca, Alen je angažirao speleologa Tonća Rađu iz Splita i prije nekoliko dana su iz jame Velika Golubinka u Dubravama Tišnjanskim ekshumirana dva kostura koja su poslana na analizu kako bi se pokušao naći odgovarajući DNK uzorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čim sam upitao speleologa Tonća Rađu da mi pomogne u pretrazi jama na području Pirovca, pristao je bez razmišljanja. Njegov profesionalizam i znanje pokazali su se odmah kad su pronađeni ostaci dviju osoba koji su sada poslani na testiranje. Ako se pokaže da se radi o mojem ocu, konačno ću ga pokopati, a ako ne, neću odustati", priča nesretni sin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo