12 pitanja s odgovorima / 12 pitanja s odgovorima napisanima u prvom licu - evo što piše u Mamićevom šalabahteru za Lovrena

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Dokument koji je Mamić predao u sudski spis ima ukupno sedam stranica i sastoji se od dva dijela. Prvi dio naslovljen je s 'Lovren iskaz: neosporne činjenice', a drugi s 'Pitanja'

15.5.2018.
9:59
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

U ponedjeljak je na osječkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje Zdravku Mamiću i njegovom bratu Zoranu, te Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru, no tijekom suđenja otkriven je jedan veliki propusto obrane. 

Naime, među dvije vrećice koje je Mamić na prethodnom ročištu donio na sud u ime Dinama pronašao se i papir na kojem se nalaze upute aktualnom nogometašu Liverpoola Dejanu Lovrenu za njegovo svjedočenje, što je jasan dokaz da se Lovrena unaprijed pripremalo za iskazivanje na sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molio bih da se ovi dokumenti izdvoje iz spisa, jer je riječ o našim internim bilješkama koje su se omaškom našle među dokazima, iako nemamo neki poseban problem s tim materijalom", rekao je Mamićev odvjetnik Ivan Stanić nakon što je shvatio kako su se sporni papiri našli među dokaznim materijalom. USKOK se usprotivio njegovom zahtjevu, iako sud nije imao namjeru izdvajati tu dokumentaciju. 

A da to nisu nikakve bilješke već dokumentacija nastala nakon ispitivanja Lovrena u istrazi, smatra Petković koji dodaje kako se usporedbom dokumenta pod nazivom ‘Pitanja’ s Lovrenovim iskazom na suđenju nesporno proizlazi kako je svjedok Lovren na veći dio pitanja odgovorio u skladu s tim dokumentom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Čini se da se Zdravko Mamić malo zeznuo: Među dokumentima pronađen papir s uputama Lovrenu kako da svjedoči!?

"Eventualno pitanje - odgovarajući odgovor"

Dokument koji je Mamić predao u sudski spis ima ukupno sedam stranica i sastoji se od dva dijela. Prvi dio naslovljen je kao “Lovren iskaz: nesporne činjenice”, sadrži 17 stavki među kojima su datumi sastavljanja pojedinih ugovora, aneksa, te isplata bitnih za osječko suđenje, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dio naslovljen je kao 'Pitanja', a na njemu se nalazi 12 pitanja i podpitanja s odgovorima koja su napisana u prvom licu jednine i koja su Lovrenu trebala poslužiti kao pomoć u svjedočenju, dok su spomenuta pitanja upravo pretpostavke i razne varijacije koje je onaj koji je sastavljao dokument predvidio na suđenju. 

“Eventualno pitanje USKOK-a: Kako to da ste potpisali ugovor bez supotpisa roditelja s obzirom na to da ste bili malodobni?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Potpisao sam jer su mi ugovor dali na potpis, a nitko mi nije rekao da ga moji roditelji trebaju supotpisati”, stoji u Mamićevom 'šalabahteru'.

U nastavku se predviđaju daljnja pitanja USKOK-a pred sudom, kao i upute Lovrenu što bi trebao reći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Predočenje USKOK-a: U svojem iskazu pred USKOK-om odgovorili ste…”, navodi se, a onda slijedi Lovrenov odgovor u kojemu pojašnjava određene detalje, navodi kako možda prije nije dobro objasnio ili se zabunio s obzirom na to da je riječ o nizu potpisivanja raznih dokumenata i financijskih transfera koji su se odigravali prije više godina.

Inače, navedeni dokumenti mmnogo su važniji za istragu koja se pred ŽDO u Osijeku vodi protiv Lovrena, a zbog sumnje da je na suđenju Mamiću i ostalima lažno svjedočio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo