10 pravila za odlazak u pritvor

Edukacija na svim poljima u društvu vrlo je bitna. Kako je primijećena pojava sve većeg odlaska menadžera u pritvor, dobro bi bilo uputiti ih kako se ponašati u takvoj situaciji.

1.4.2010.
12:00
VOYO logo

Jutarnji list donosi sažetak mogućeg seminara koji bi svaka uspješna kompanija trebala organizirati za svoje menadžere.

1. Brisati poruke s mobitela Svaku se večer iz takvog mobitela brišu sve poruke i evidencije poziva. To je placebo metoda u kaznenom postupku jer telefonski operateri imaju kopije SMS-ova koje moraju dati sudu, no za to je potreban dodatni nalog-molba-zahtjev, pa je u pitanju sitna pakost osumnjičenika, a takav treba biti prema onima koji ne daju da se uživa u miru s ukradenom lovom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Naviti budilicu 20 minuta ranije Prije spavanja provjerite na prognozi kada izlazi sunce. Budilicu naviti 20 minuta ranije radi obavljanja osobne higijene. Kada dođe policija onda bude kasno jer neki revni policajac možda poželi biti s osumnjičenikom cijelo vrijeme.

3. Provjeriti nalog Kada policija pozvoni na vrata, to znači da je svanulo. Provjerite ima li policija potreban nalog, a onda ih pustite da rade sve, ali samo ono što im dopušta nalog, ulazak u stan, pretres, privođenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Pripremiti torbu Torba za boravak u pritvoru je spremna i nalazi se na dnu ormara. U njoj je rezervno rublje, četkica i pasta za zube, paketić instant-kave, nešto za slušanje glazbe, ali jeftinije, jer u zatvoru ima i lopova.

5. Šutjeti kod istražnog Istražnom sucu ne govoriti ništa. Aktivno sudjelovanje nije od koristi jer je, ovisno o razlogu zbog kojeg se policija pojavi u ranu zoru, mjesec dana u državnom smještaju u Remetincu zajamčeno zbog stišavanja medijske gužve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Odvjetnik mora biti PR agent Prvo tražiti odvjetnika po službenoj dužnosti, ali ne govoriti mu ništa. Neka se DORH pati s nesuradnjom i istrči sa svim dokazima koje ima. To je trik do početka suđenja, kada se otkazuje punomoć službenom i angažira privatnog odvjetnika. Onoga za kojeg se zna da je bolji od sudaca u sudnici, a ionako je cijelo vrijeme radio na obrani.

Drugi bitan element je da odvjetnik kojeg se angažira već ranije mora preuzeti ulogu PR agenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Ne piti ponuđenu kavu U pritvoru ne privlačiti pažnju. Pravi odvjetnik već je osigurao zaštitu od ostalih pritvorenika i sada je samo potrebno imati zdrave živce. No, ipak ne treba piti ni jesti pri ulasku u ćeliju. Ako nije osigurana zaštita, u kavi dobrodošlice može biti svašta.

8. Velika torba za izlazak Rodbina će u pritvor donositi odjeću pa neka se za izlazak iz pritvora netko konačno potrudi i nabavi veliku torbu. Nije lijepo pojaviti se na vijestima s vrećom od smeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9. Misliti o novcu koji čeka Svaku presudu, a drugostupanjska je najbitnija, treba dočekati s mislima o lovi koju država nikada neće vidjeti jer joj se neće vratiti.

10. Uživati u anonimnosti Po izlasku iz zatvora započinje dio života u kojem nema šanse od ponovnog suđenja za isto djelo, a postoji i lova ranije spremljena. Uživati u anonimnosti neke male egzotične zemlje u toplim morima, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201003310574006 arti-201003180500006 arti-201001100448006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo