VIDEO: / 'Ćiro' briljirao, Vatreni se osramotili!

Promocija dokumentarnog filma 'Ćiro' u zagrebačkom Cinestaru bio je ne samo pun pogodak, već i emotivno iskazivanje podrške Miroslavu Blaževiću prije njegovog putovanja u Kinu ovih dana.

22.1.2010.
2:12
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

arti-201001200166006Mladi redatelj Ivan Živković napravio je dokumentarac o 'treneru svih trenera' u maniri najiskusnijih reportera i redatelja BBC-a, a neki su mladog šibenskog amatera usporedili čak i s čuvenim Davidom Attenbroughom, redateljom brojnih dokumentarnih antropoloških emisija.

arti-201001200725006Uglavnom, pedesetominutni film se bavi Ćirom prije, za i poslije utakmice BiH reprezentacije protiv Portugala, Blažević koji zapravo uopće zbog nervoze nije doživio kameru blistao je u punom izdanju. Kakva lepeza emocija, kakav riječnik, kakav psihološki pristup svakom pojedincu, naturšćiku kakvih je Bosna prepuna, jedinstvena u svijetu.

Bez daha, u salvama smijeha, s punim i toplim srcima publika je ispratila film koji ima sve šanse postati hit na tržištu dokumentarnih filmova gdje smo u zadnje vrijeme gledali toliko slabih ostvarenja, da će ovo zacijelo biti nešto što će svatko željeti vidjeti, barem dvaput. Od poznatih lica bili su tu Tarik Filipović, Božo Sušec, Tomislav Židak, Sejo Sexon iz Zabranjenog pušenja, izbornik romske reprezentacije Tofko Dedić i mnogi drugi...

Čestitke redatelju Živkoviću i snimatelju Tomislavu Krniću i napose Ćiri, uz poruku: "Sretan put u Kinu".

arti-200912310004006"Ja sam ostavio ovakvu Bosnu da bih došao kod vas u Kinu, završna je Ćirina poruka u filmu, kao što je zanimljiva i poruka u govoru nakon filma.

"Neka i političari nauče nešto od mene" - s pravom je to rekao!

No začudo, nitko iz stožera reprezentacije, Bilić, Asanović, Jurčić, Prosinečki, nije bio nazočan premijeri. Kako žalosno...

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali