Janjeća đigerica na kiselo, tripice, vrlički uštipak, sinjski
arambašići, žabe na brujet, hobotnica ispod peke, poljička
kaštradina s raštikom - sedam jela iz sedam mjesta sliva Cetine
mogla bi postati novi mamac za turiste. Autohtona jela dio su
međunarodnog projekta financiranog novcem iz EU
fondova.
Zadvarje i njihova 'janjeća đigerica na kiselo' jedno je od sedam
jela kojima se Zagora i mjesta sliva rijeke Cetine žele
predstaviti turistima. A jela će u idućih mjesec dana kušati i
žiri kuhara.
"Nisam došao u Hrvatsku jesti pizzu, nego ću probati hobotnicu
ispod peke, tripice, žabe", priznao je kuhar Stephan
Macchi.
Na Kliškoj tvrđavi uredit će se multimedijalni muzej Dalmacije
koji će biti polazna točka za tematske staze sliva Cetine, dio
kojih su i restorani s tradicionalnim jelima, baš kakva su
se i danas kušala.
Osvojiti turiste dobrom spizom samo je dio projekta vrijednog 2.5
milijuna eura, a planiraju se još urediti 33 tematske staze duge
oko 500 kilometara i tako turiste dovesti u Dalmatinsku zagoru.
Janjeća đigerica na kiselo, tripice, vrlički uštipak, sinjski arambašići, žabe na brujet, hobotnica ispod peke, poljička kaštradina s raštikom - sedam jela iz sedam mjesta sliva Cetine mogla bi postati novi mamac za turiste. Autohtona jela dio su međunarodnog projekta financiranog novcem iz EU fondova.