Play ponuda

Užasno prljave i zarazne stvari koje svakodnevno koristite

shimmer fallback

Većina nas teži tome da živimo u što čišćem i zdravijem okruženju. Kako bismo izbjegli bakterije i moguće zaraze, vodimo brigu o higijeni vlastitog doma.

4.8.2014.
10:46
Play ponuda

Slušalice

Na njima se skuplja mnoštvo bakterija iz znoja i ušnog voska.

Spužvice za suđe

Na njima može razviti bakterija poput E coli i salmonela koje nastaju od ostataka hrane. Potrebno ih je redovito mijenjati odnosno barem jednom tjedno.

Bočice za vodu

Koliformne bakterije se često mogu naći u bočicama ako ih se ispravno i temeljito ne održava.

Ručnici

Mrtve stanice kože mogu izazvati zarazu stafilokokom koji se može razviti na ručniku nakon što ga nekoliko puta upotrijebite.

Četkica za zube

Svaki put kada pustite vodu u WC školjci, bakterije se razlete po kupaonici. Četkicu za zube držite što dalje od tWC školjke.

Rublje Svaki put kada prebirete ili ste u doticaju s prljavim rubljem, dolazite u dodir i s bakterijama.

Košare u trgovini

Na njihovim drškama mogu se naći pljuvačka, bakterije, pa čak i fekalije.

Cjenici i jelovnici

Nalaze se na stolovima i ne peru se. Stotine ljudi ostavilo je bakterije na njima, pa pripazite da one ne završe i na vašem priboru za jelo.

Kuhinjske daske

Daske za pripremu hrane idealne su za nakupljanje plijesni i bakterija. Operite ih odmah nakon što ih koristite i na njima režete meso te ostale namirnice jer jedino na taj način možete spriječiti gomilanje bakterija.

Jastuci

Svake noći ležite na mnoštvu bakterija. Mrtve stanice kože, vaša slina i najvjerovatnije grinje su najčešće pojave koje dolaze u kontakt s vašom kožom i licem.

Mobiteli

S obzirom koliko ih često koristimo i sa čime sve dolaze u doticaj ne treba čuditi što se na njima osim mnoštva bakterija mogu pronaći i tragovi fekalija.

Play ponuda
Play ponuda