U Lisinski stižu hrvatski zborovi, vokalni ansambli, folklorne skupine i klape

shimmer fallback

Mala dvorana Koncertne dvorene Vatroslava Lisinskog 24. i 25. svibnja ugostiti će ljubitelje zborskog pjevanja i to na manifestaciji 2.

22.5.2013.
13:47
Play logo

Na natjecanju, koje počinje u petak u 20 sati, nastupit će više od dvadeset zborova, vokalnih ansambala, folklornih skupina te klapa iz cijele Hrvatske.

Natjecanje otvaraju mali vokalni sastavi, a prvi skladbu, Mesec sveti ober kleti, izvet će ženski vokalni ansambl „Čipkice“. Drugoga dana Natjecanja nastupiti će folklorni zborovi, ansambli i klape, a neki od izvođača su – Folklorni ansambl „ Ivan Goran Kovačić“, ženska klapa „Ventula“ kao i klapa „ Pižolot“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sam kraj Natjecanja predviđen je i promenadni koncert koji će se u nedjelju 26. svibnja, s početkom u 12 sati, održati na Cvjetnom trgu. Posjetitelji tog koncerta, među ostalim izvedbama, imat će priliku poslušati i izvedbu zbora „Concordia discors”.

Zagrebački glazbeni podij Centra za kulturu Trešnjevka već sedamnaest godina zaredom organizira Festival pjevačkih zborova, koji uključuje Natjecanje pjevačkih zborova i Natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe, okupljajući na jednome mjestu ljubitelje zborske glazbe, a koja je najrašireniji oblik grupnog umjetničkog izražavanja. Naime, samo na području Zagreba aktivno djeluje stotinjak vokalnih ansambala. Koliko je pak hrvatska tradicijska glazba važna dokazuje i činjenica da je UNESCO hrvatsku tradicionalnu glazbu uvrstio na popis nematerijalne baštine u Europi.

Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
default_cta
Elon Musk show
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
default_cta
Britain's Got Talent
Tri sestre
Play logo