PROBILI PRVU LINIJU? / Zelenski: 'Ukrajinske snage idu prema naprijed. Bez obzira što netko kaže...'

Image
Foto: Profimedia

Prema riječima zamjenice ministra obrane Hanne Maliar, ukrajinske snage ubrzale su ponešto korak na jugoistočnoj fronti Zaporižje gdje su, kako tvrdi, probile prve linije ruske obrane. I Bijela kuća je potvrdila vijest o važnom uspjehu

2.9.2023.
16:17
Profimedia
VOYO logo

Predsjednik Volodimir Zelenski u subotu je rekao da ukrajinske trupe "napreduju" u protuofenzivi protiv ruskih snaga, odbacujući izjave zapadnih dužnosnika koji tvrde da Ukrajina presporo napreduje na terenu.

U protuofenzivi započetoj prije tri mjeseca ukrajinske snage vratile su pod kontrolu desetke sela, ali niti jedno veće mjesto ili grad, što je izazvalo frustraciju kod više američkih dužnosnika koji ne samo da ukazuju na sporo napredovanje već kritiziraju cjelokupnu ukrajinsku strategiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukrajinske snage idu prema naprijed. Usprkos svemu i bez obzira na to što netko kaže, mi napredujemo i to je najvažnije", rekao je Zelenski.

Image
ZAŠTO!? /

Muškarac u Njemačkoj čuo dječaka (10) da govori ukrajinski pa ga bacio s mosta. Ni tu nije stao...

Image
ZAŠTO!? /

Muškarac u Njemačkoj čuo dječaka (10) da govori ukrajinski pa ga bacio s mosta. Ni tu nije stao...

Neki se pribojavaju da bi potpora zapada mogla posustati jer hladnije i kišovitije vrijeme usporava napredovanje na bojišnici. Uz to, zapad je uložio milijarde dolara u tu kontraofenzivu, a Kijev traži još više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima zamjenice ministra obrane Hanne Maliar, ukrajinske snage ubrzale su ponešto korak na jugoistočnoj fronti Zaporižje gdje su, kako tvrdi, probile prve linije ruske obrane.

I Bijela kuća je potvrdila vijest o "važnom uspjehu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinska vojska nije zabilježila neki novi uspjeh, ali njezine jedinice se kreću prema Melitopolju, urbanom središtu u Zaporižju pod ruskom kontrolom.

Rusija je ukrajinsku protuofenzivu ocijenila neuspješnom, no Kijev tvrdi da sporo napreduje jer želi minimalizirati ljudske gubitke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Ukrajinci dronovima napali Rusiju. U Moskvi zatvorena 3 najveća aerodroma

FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo