banner

Zbog šale s Muhamedom uništili im redakciju

‘Stotinu udaraca bičem ako ne umreš od smijeha!’, riječi su koje govori karikatura Muhameda na naslovnici francuskog satiričnog lista Charlie Hebdo, zbog čega im je molotovljevim koktelom uništena redakcija.

Uoči distribucije posebnog izdanja francuskog satiričnog lista Charlie Hebdo, za koje je najavljeno da će ga uređivati muslimanski prorok Muhamed, nepoznati počinitelji Molotovljevim koktelom su uništili redakciju tog lista.

Srećom, prilikom napada koji se dogodio u noći s utorka na srijedu nitko nije ozlijeđen, a AFP piše da je ujedno hakirana i internet stranica satiričnog časopisa.

Prekršili pravila islama

Iz lista poručuju kako je njihov novi broj bio inspiriran pobjedom islamističke stranka Ennahda na izborima u Tunisu te pojedinim informacijama da bi šerijatski zakon mogao postati osnova novog libijskog ustava.

Na naslovnici francuskog lista tako se nalazi velika karikatura Muhameda koji ‘govori’: ”Stotinu udaraca bičem ako ne umireš od smijeha!”.

Podsjetimo, prema islamu strogo je zabranjena svaka vrsta oskvrnuća proroka Muhameda, a 2007. Godine časopis Charlie Hebdo je reproducirao 12 crteža proroka Muhameda koje su bile objavljene u danskim novinama i izazvale bijes muslimana diljem svijeta.

Povratak na Net.hr