VRHUNSKA OPREMA / Napredak zdravstvene i fitness tehnologije! Huawei Health Lab u Finskoj oblikuje budućnost nosivih uređaja

Image
Foto: Huawei

Novi modeli pametnih satova tvrtke Huawei, WATCH FIT 3, HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition i HUAWEI WATCH GT 4 od 41mm podjednako oduševljavaju Fashion Forward dizajnom, značajkama zdravstvene metrike i fitnessa te se mogu jednostavno spojiti s bilo kojim Huawei, Android i iOS uređajima

24.6.2024.
15:39
Huawei
VOYO logo

Prema najnovijim nalazima OECD-a, 45% ljudi u Europi navodi da nikada ne vježba i ne bavi se sportom uopće, a svaka treća osoba rekla je da ima nedovoljnu razinu tjelesne aktivnosti. Problematične brojke potaknule su Huawei da blisko surađuje sa zdravstvenim i sportskim udrugama, a nakon uspješnog osnivanja Huawei Health laboratorija u Xi'Anu i Songshan Lakes (Dongguan) u Kini, nedavno su uspostavili i svoj novi zdravstveni laboratorij u Helsinkiju u Finskoj. Danas ovaj objekt pomaže europskim sportašima i pojedincima u postizanju fitness ciljeva, uz pomoć Huawei nosivih uređaja.

Suradnja s vrhunskim istraživačkim timovima

HUAWEI Health Lab može se pohvaliti laboratorijem svjetske klase sa stvarnim sportskim okruženjima i scenarijima u 5 glavnih područja testiranja, koja pokrivaju više od 20 sportova i prate više od 200 fizioloških i biomehaničkih pokazatelja spreme. Sudionici su nadzirani dok koriste Huaweijeve najnovije nosive uređaje koji im mjere sportske i zdravstvene metrike. Glavnih 5 područja uključuju protustrujni bazen, ski simulator, višenamjensku traku za trčanje, traku za trčanje s instrumentima i otvorenu teretanu koja se sastoji od raznih kardiovaskularnih vježbi. Svaka zona simulira stvarne postavke sportskog scenarija, od interaktivnih skijaških ruta do temperature vode, omogućujući sudionicima da optimiziraju svoje sportske performanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza rada HUAWEI Health Laba stoji tim sastavljen od akademika i stručnjaka iz raznih područja - 6 doktora znanosti, 20 vanjskih stručnjaka iz 5 glavnih područja rada koja uključuju fiziologiju, umjetnu inteligenciju, strojno učenje, testiranje softvera i softversko inženjerstvo. Važno je napomenuti da ovi znanstvenici dolaze iz 7 zemalja EU-a te sa svojim opsežnim iskustvom i zdravstvenim istraživanjem usmjerenim na europsku demografiju, omogućuju postizanje eksperimentalnih standarda napredne razine.

Image
Foto: Huawei

Nastavak istraživanja uz uporabu vlastite tehnologije

Kako bi potaknuli poboljšanje točnosti svojih proizvoda i u isto vrijeme pomogli istraživačima i akademicima u dobivanju preciznih rezultata u stvarnom vremenu, svaka postaja za testiranje integrira serije uređaja HUAWEI WATCH kao što su nedavno lansirani WATCH FIT 3 ili WATCH 4 i WATCH GT 4 uređaji te K5 metaboličku masku za precizno određivanje VO2 Max. Sami pametni satovi opremljeni su nizom značajki za praćenje vitalnih funkcija korisnika tijekom svake sesije testiranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na primjer, znanstveni model treninga TruSportTM pametnog sata može kvantificirati sposobnost trčanja korisnika, zabilježiti i analizirati podatke o treningu, pružiti personalizirane prijedloge i planove treninga te pomoći korisnicima da održe znanstveni pristup sportu uz zdrav stil života. Kako bi pomogli korisnicima da ostanu na pravom putu prema zdravstvenim ciljevima i napretku u kondiciji, nova Stay Fit značajka za praćenje kalorija i nadograđene značajke Activity Rings pružaju točan način na koji sudionici HUAWEI Health Laba mogu pratiti potrošnju energije. Aplikacija koristi znanstveno točni izračun i praćenje kalorijske potrošnje energije, a pokreće je najnovija Huawei tehnologija TruSeenTM 5.5+, koja dolazi uz poboljšanu točnost u otkrivanju kardiovaskularnih statistika tijekom dinamičnih aktivnosti ili tijekom naglih promjena temperature u okolišu. Serije uređaja HUAWEI WATCH koriste se za procjenu ljudskog kardiopulmonalnog kapaciteta (maksimalnog volumena O2), što omogućuje istraživačima da znanstveno procijene sportsku izvedbu, pa čak i da točnije ocijene ljudske sportske sposobnosti kako bi poboljšali sigurnost vježbanja.

Image
Foto: Huawei

Svaka od značajki Huawei pametnih satova rezultat je istraživanja i razvoja akumuliranog tijekom desetljeća. Ali kako bi se tehnologija pametnih satova doista stavila na test, HUAWEI Health Lab pruža praktičan način za testiranje ovih algoritama, dok istovremeno pomaže u osnaživanju napretka zdravstvene tehnologije za različite korisnike diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partnerstva za unapređenje pouzdanosti nosive tehnologije i točnosti istraživanja

Rezultati podataka prikupljeni u HUAWEI Health Lab laboratoriju koristit će se za daljnje istraživačke programe u Europi u tandemu s radom na poboljšanju Huaweijeve tehnologije nosivih uređaja. Jedan od glavnih primjera brojnih partnerstava tvrtke Huawei je iCARE4CVD, program koji spaja medicinsku, tehnološku industriju i Europsku uniju, kao jedna od najambicioznijih istraživačkih inicijativa u području umjetne inteligencije i kardiovaskularnih bolesti. Huawei je trenutno jedini proizvođač nosivih uređaja koji sudjeluje u iCARE4CVD, koristeći mogućnosti svojih pametnih nosivih uređaja za praćenje značajki kao što su tjelesna aktivnost, kvaliteta sna, rad srca te mjerenje disanja 24 sata dnevno. U budućnosti, Huawei planira nastaviti istraživačku suradnju s europskim sveučilištima i zdravstvenim centrima za osobe s invaliditetom kako bi unaprijedio svoje istraživanje o potrebama tih korisnika. Ove inicijative su pokrenute kako bi se ponudilo više sportskih značajki za osobe s invaliditetom u nosivim pametnim proizvodima i objektima, kao sportskoj kategoriji kojoj trenutačno užasno nedostaje podrška u industriji potrošačke tehnologije. Huawei planira proširenje ponude značajki skijaškog trčanja na svojim budućim nosivim uređajima putem svog simulatora skijanja. Putem podataka prikupljenih iz skijaškog simulatora zdravstvenog laboratorija, Huawei razvija algoritme koji uzimaju u obzir specifične fiziološke zahtjeve sporta, kao što su angažman gornjeg dijela tijela i omjeri klizanja skija.

Huawei je također transparentan u pogledu svoje usklađenosti s politikama EU Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR) i poduzeti su dodatni koraci kako bi se osiguralo da se svaki institut s kojim tvrtka surađuje strogo pridržava tih zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Huawei

U eri u kojoj većina tehnoloških brendova žuri izbacivati jedan proizvod za drugim, Huaweijevo nastojanje da se stavi veći naglasak na istraživanje i inovacije pozitivna je promjena za potrošače i zajednice. Uz uspješne početne korake u radu HUAWEI Health Laba, bit će uzbudljivo vidjeti rezultate u osnaživanju cjelokupne industrije zdravlja i fitnessa.

Novi proizvodi tvrtke Huawei

Novi modeli pametnih satova tvrtke Huawei poput modela WATCH FIT 3, HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition i HUAWEI WATCH GT 4 od 41mm podjednako oduševljavaju Fashion Forward dizajnom, značajkama zdravstvene metrike i fitnessa te se mogu jednostavno spojiti s bilo kojim Huawei, Android i iOS uređajima. Dostupan u crnoj i bijeloj boji, pametni telefon HUAWEI Pura 70 Pro podiže granice mobilne fotografije impresivnim značajkama kamere, a kupiti ga možete kod odabranih Huawei partnera uz brojne pogodnosti. Uz open ear model slušalica – HUAWEI FreeClip, brand je izbacio i najnoviji bud model nazvan FreeBuds 6i koji je dostupan u tri boje – bijeloj, crnoj i ljubičastoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi uređaji dostupni su kod maloprodajnih partnera tvrtke Huawei.

Image
Foto: Huawei

O Huaweiju

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja te se njima koristi trećina svjetske populacije. Četrnaest centara za istraživanje i razvoj postavljeno je u zemljama diljem svijeta, uključujući Njemačku, Švedsku, Indiju i Kinu. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaju, usluge „u oblaku“ (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 30 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za više informacija posjetite: https://consumer.huawei.com/hr/

Pratite novosti o Huawei Consumer Business Group i pratite nas na društvenim mrežama i forumu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Facebook: https://www.facebook.com/HuaweiMobileHrvatska/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilehrv/

Tekst se nastavlja ispod oglasa

YouTube: Huawei Mobile Croatia - YouTube

Forum: https://consumer.huawei.com/hr/community/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo