ZAŠILI IM NJUŠKE PA IH ZATUKLI: / Neljudi mrtvim psima napunili jame

17.7.2016.
9:00
www.hsi.org/world/india

Ovaj užasan video snimljen je u jami za ubijanje pasa u gradu Kohimi, gdje se psi tuku drvenim palicama i ubijaju pred drugima zbog mesa.

Psi u vrećama

Smatra se da krijumčari ubiju više od 300.000 pasa godišnje samo u indijskoj saveznoj državi Nagaland. Prije toga im zašiju usta kako ne bi stvarali buku.

Snimku je napravilo Humane Society International in India (HSI/Indija) na lokalnim tržnicama u Kohimi i Dimapuru.

Na njoj se vide psi zatvoreni u vreće, kojima samo glave vire van, s njuškama ili zašivenim ili čvrsto vezanim užetom kako bi bili tihi dok ih se ilegalno krijumčari u Nagaland iz susjednih država.

Tijekom prijevoza i pokazivanja na tržnici ne dobivaju niti hranu niti vodu, a na kraju ih se zatuče.

Mrtva, mlohava tijela okrvavljenih pasa leže pobacana širom tržnice, a neka padnu i na pse koje tek iščekuje slična sudbina.

Jame iz noćne more

"Bilo je strašno iskustvo otići u Nagaland i promatrati te preplašene pse koje se prepušta tako zastrašujućoj smrti", rekao je N. G Jayasimha, direktor HSI/Indije, koji je i sam svjedočio jamama za ubijanje pasa.

"Svakoga dana gledam životinje kako pate, to mi je dio posla, ali brutalna trgovina psima u Nagalandu jedna je od najgorih nehumanosti prema životinjama koju sam ikada vidio, i još me uvijek progoni. Te podzemne jame u Kohimi kao da su snimljene u nekoj noćnoj mori."

"Pogled pun bespomoćnosti i straha u očima tih životinja je razarajući. Čvrsto zavezani i bačeni u vreću, s njuškama tako čvrsto stisnutim da jedva dišu, dok pred njima tuku i ubijaju druge pse... Jasno mi je bilo da su većina pasa ukradeni ljubimci, koji su još oko vrata imali vidljive okovratnike, ali bili oni ulični psi ili ljubimci, niti jedna životinja ne bi trebala prolaziti kroz takve okrutnosti", ogorčen je Jayasimha.

Društvo je započelo kampanju kojoj je cilj prekinuti s indijskom brutalnom i nezakonitom trgovinom psećeg mesa.

Zakon se ignorira

Konzumiranje psećeg mesa u Indiji zakonom je zabranjeno, kao i okrutni prijevoz i tretman životinja, ali trgovci to otvoreno ignoriraju, a lokalne vlasti nisu uspješne u provođenju zakona u ovoj državi, kažu iz HSI/Indije.

Pseće se meso u Indiji smatra za tabu, osim u Naglandu i još nekoliko sjevernoistočnih država gdje neki misle da je zdravo.

Procjenjuje se kako se širom Azije godišnje ubije više od 30 milijuna pasa za ljudsku prehranu, a najviše u Kini, Južnoj Koreji, Vijetnamu, Filipinima, Tajlandu, Laosu i Kambodži.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali