Serijski ubojica

‘VUKODLAK’ IZ SIBIRA: Policija pronašla jezive grobnice prepune ženskih ostataka

Istražitelji koji rade na slučaju ruskog serijskog ubojice Mihaila Popkova otkrili su niz jezivih grobnica punih ženskih ostataka. Do saznanja su došli zahvaljujući Popkovu koji je priznao ubojstva koja prethodno nisu bila povezana s njim.

Mihail Popkov (51) uhićen je 2012. godine te je tada kazao kako je ulice Angarska htio “očistiti od prostitutki”.  On je također djelovao na velikom području od Angarska do Vladivostoka.

Policija još uvijek ne želi otkriti koliko je točno ljudskih ostataka pronašla jer se “duga i mukotrpna” istraga nastavlja. Popkov, koji je dobio nadimak “vukodlak”, osuđen je na doživotni zatvor zbog ubojstva i silovanja 22 žene. No, vjeruje se kako bi ta brojka mogla biti puno veća, a strahuje se da bi mogao premašiti Andreja Chikatila, najgoreg sovjetskog ubojicu koji je dobio naziv “Mesar iz Rostova” zbog ubojstva 53 osobe, piše Daily Mail.

‘UBIJAO JE SAMO RADI UBIJANJA’: Uhitili serijskog ubojicu starog samo 16 godina

Žrtve mu vjerovale jer je policajac

Popkov je radio kao policajac te je tu činjenicu koristio kako bi žrtvama, koje su mu zbog toga vjerovale, nudio prijevoz tijekom noći. Nakon što su žrtve ušle u automobil on ih je odveo na neka udaljena mjesta gdje ih je ubio. Njihova je tijela bacao u šume kraj ceste.

popkovyoutube1

Detektiv Andrej Bunajev kazao je kako će istraga biti duga jer se radi o puno slučajeva. Kazao je i kako je Popkov naveo mjesta gdje je odbacio tijela te je jasno opisao što im je radio. Bunajev je kazao i kako će točan broj žrtava objaviti kasnije.

“ČUDOVIŠTE S MONTSERRATE”: Ubio je 16 djevojaka pa s njihovim tijelima imao seksualne odnose

Ranije se vjerovalo kako je Popkov svoj krvavi pohod završio 2000. godine kada mu je jedna od žrtava prenijela spolnu bolest, no sada je otkriveno kako su neki slučajevi stari 10 godina. Špekulira se da je tako otkriveno 50 novih slučajeva.

Posumnjao u vjernost svoje žene

Popkov je često znao voziti na relaciji između Angarska i Vladivostoka. To je putovanje dugo oko 3900 kilometara.

Vjeruje se da je Popkov počeo s ubijanjem kada je u kanti za smeće u svojem domu pronašao dva rabljena kondoma. Posumnjao je da njegova žena ima aferu, no kasnije se ispostavilo da to nije točno.

Na žene koje su izlazile kasno navečer i pile počeo je tada gledati negativno, a sada tvrdi da nije imao pravo osuđivati ljude. Godinama je izbjegavao uhićenje samo zato što policija nije pretpostavljala da se ubojica nalazi u njezinim redovima. Uhićen je tek nakon što je 3500 policajaca poslano na DNK testove. Nalaz su povezali s uzorcima pronađenim kod nekih žrtava.

Povratak na Net.hr