LOPTANJE S AZILANTIMA

‘VRATITI POŠILJATELJU’: Migranti poslani u Merkeličin ured vraćeni u Bavarsku

Autobus s 31 migranatom koje je bavarski političar Peter Dreier poslao u berlinski ured prmijerke Angele Merkel, vraćen je u Bavarsku.

Čelnik njemačkog grada Landshut u Bavarskoj ranije je kazao da će prihvatiti 1800 migranata ako Njemačka prihvati miljun. Ostale će poslati ravno premijerki Angeli Merkel u znak protesta protiv vladine migrantske politike.

‘NEMAMO VIŠE MJESTA’: Bavarski političar poslao autobus migranata u Merkeličin ured

Najavio je da će ih slati u Berlin

“U protivnom, ovo će postati prijetnja unutarnjem redu”, objasnio je, javlja Sputnik.

Prvi autobus poslan je u četvrtak navečer i to sa 31 migrantom. Put je trajao sedam sati a Dreier je pratio autobus u svom automobilu.

Tvrdi da njegov okrug ima 66 objekata za migrante a oko 70 migranta dolazi svaki tjedan.

Dreider je zapravo najavio ovaj postupak u 2015. godini kada je kritizirao politiku ‘otvorenih vrata’ prema migrantima. Tada je preko telefona poručio Merkel da će migrante slati direktno njoj.

Mora osjetiti krizu na svojoj koži

Die Welt piše da Dreier želi privući pažnju vlade na problem migranata jer se “ništa neće promijeniti dok sama Merkel ne osjeti krizu na svojoj koži”:

“Vlada kaže da se broj migranata smanjuje  i da je problem riješen. No oni ne razumiju da se bavarski okrug bori s migrantima koji su stigli prije nekoliko mjeseci”, govori.

Glasnogovornik grada Landshut Elmar Stoettner kazao je da su svi migranti iz autobusa dobili azil te da su dobrovoljno otišli u Berlin.

Berliner Zeitung u petak je javio da su isti migranti vraćeni u Bavarsku istim busom.

U Njemčku je do sada ušlo 1.1 milijun migranata, a svakodnevno ih stižu još tisuće.

Povratak na Net.hr