VRAĆA SE NA POSAO: / Fotka pohotne učiteljice u klinču sa dječakom lani je postala viralna, ali izgleda da to nikome ne smeta

Rachel Clint se nakon godinu dana može vratiti na posao u školu Merchant Taylor iz koje je suspendirana nakon skandala

11.5.2019.
14:40
Profimedia/Ilustracija

Pomoćnici ravnatelja privatne škole dopušteno je da se vrati na posao nakon što je u javnost prošle godine procurila snimka na kojoj sjedi u krilu učenika i ljubi ga u usta. Klinč s dječakom, za kojeg se vjeruje da ima 18 godina, snimljen je tijekom pijane vožnje vlakom s maturalne zabave. Rachel Clint radila je u liverpulskoj školi Merchant Taylor, a videozapis njenih "ljubavnih avantura" je ubrzo postao viralan, izvještava Mirror.

Nakon što je snimka izišla u javnost, uprava škole ju je suspendirala i poslala na prisilni dopust dok se ne okonča istraga, koja je na kraju rezultirala njenim razrješenjem. Ipak, Regulatorna učiteljska agencija dozvolila joj je povratak na posao nakon saslušanja u kojem ju je inspektor opisao kao vrhunski uzor učenicima. Agencija je zaključila da njezine radnje nisu bile seksualne prirode, iako je Clint priznala da jesu.

Poljubac i ništa više

"Nije sugerirano da su postupci gospođice Rachel Clint bili seksualno motivirani, s obzirom na to da dokazi upućuju na to da je to bio spontani poljubac koji nije doveo do daljnje intimnosti", stoji u odluci.

Clint je smijenjena u travnju 2018. godine, nakon što su poslodavci zaključili da je "njezino ponašanje palo daleko ispod standarda". Zabrinuti roditelji izjavili su da se slažu s odlukom škole da ona mora biti otpuštena. Otac dječaka koji ide u školu koja košta 11.000 funti godišnje rekao je da je sve "moglo izgledati bezazleno, ali da je to očita zloupotreba povjerenja između dječaka i žene koja je 15 godina starija od njega."

Učiteljski zbor je rekao da dječak nije "očekivao, želio ili tražio" poljubac, te da nije bilo nikakvih dokaza flerta. Incident se dogodio nakon maturalne zabave, na kojoj je bio i točionik za osoblje. Clint je priznala da je konzumirala alkohol na prazan želudac i da je stoga "promatrala ovaj incident kao posljedicu pogreške u prosuđivanju s njezine strane". Priznala je svoju pogrešku, kao i nedostatak poštovanja jer o incidentu nije izvijestila školu tjednima nakon samog događaja.

Prihvatila odgovornost

"Prihvaćam punu odgovornost za svoje postupke, ali se nadam da mi taj izolirani i besmisleni incident, kao i to što nisam nikoga o tome izvijestila, neće uskratiti budućnost u struci. Podučavanje je moj poziv; to je moj identitet", kajala se Rachel Clint.

Povjerenstvo Regulatorne učiteljske agencije je zaključilo: "Međutim, odlučivši ne nametati naredbu o zabrani podučavanja, uzeli smo u obzir vrlo snažnu zabrinutost javnosti oko zadržavanja Rachel Clint na poslu".

Iako je imala desetogodišnje iskustvo u školi, a inspektor ju je opisao kao uzornu, otkriveno je da se u to vrijeme suočavala s osobnim problemima.

Možda će te zanimati

ČUDNOVAT ŽIVOT ZG UHLJEBA /

Insajder otkriva detalje 'radnog' dana: 'Gledaju NBA i koštaju nas 50 milijuna kuna. Očekivao sam više od Tomaševića'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali