'TAJ LEŽERNI PRISTUP...' / Poznata Hrvatica javila se iz kineskog grada koji je u potpunom lockdownu: 'Situacija u Hrvatskoj čini se izvan kontrole'

U dvije godine otkad traje pandemija, u gradu je bilo 1800 zaraženih, i samo tri smrtna ishoda

5.1.2022.
22:17

Kina je ponovno u lockdownu, i to najvećem poslije onog wuhanskog. Zaraza je stigla iz aviona, gdje je 22 zaraženih bilo na letu iz Pakistana. Virus se proširio, a Kinezi reagirali najstrožim scenarijem, javlja RTL.

"Ulice su prazne samo dostava ide, i to najčešće u tri ujutro. Dostavljaju hranu, a naravno da imamo mi rezerve doma, ali friško i svježe povrće mora dolaziti doma. Grad je potpuno zatvoren. Nitko ne može ni ući ni izaći iz grada", kazala je za RTL naša glumica Vitomira Lončar.

"Imam nastavu, pripremu za nastavu, prevodim, pišem, imam toliko posla, da, objektivno, da, primijetim kad je vani sunčani dan i htjela bi prošetati, ali mi radimo od kuće. Ne sjedim doma i ne plačem što sam zatvorena", priča Lončar.

Alarmantne brojke

Rekla je da se nadaju da će do kineske nove godine situacija biti bolja. Kod njih normalno živjeti jest da imamo 0 slučajeva, tvrdi Lončar. 

Danas je u Xianu bilo 90 slučajeva. U dvije godine otkad traje pandemija, u gradu je bilo 1800 zaraženih, i samo tri smrtna ishoda. Najveći dnevni broj pozitivni bio je 174 - a Xian broji 13 milijuna stanovnika. Za Kineze su brojke alarmantne. 

"Ono što je bitno, da Kinezi podržavaju ovaj pristup i da Kinezi podržavaju sigurnost prije svega. Ovdje nema te dileme da li zatvoriti ili ne", tvrdi Lončar. 

Situacija u Hrvatskoj čini joj se izvan kontrole.

"Najviše me brine da brojka umrlih, ljudi koji su zbog covida, čak i moji prijatelji kojih više nema zbog covida. Nekako mi se čini da je taj ležerniji pristup.. ne znam, ne bih komentirala, nisam tamo nemam pravo komentirati", rekla je Lončar.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali