VIDEO: Češki premijer dao ostavku zbog ljubavnice, mita i korupcije!

Češki premijer Petr Nečas podnio je ostavku na funkciju nakon što je zbog korupcije, primanja mita i zlouporabe moći uhićena jedna od njegovih najbližih suradnica i ljubavnica, s još nekoliko osoba.

Češki premijer Petr Nečas u nedjelju navečer dao je ostavku zbog umiješanosti najbližih suradnika u korupcijski skandal, nakon čega je njegova stranka najavila da će pokušati stvoriti novu vladu na čelu s nekim iz Građanske demokratske stranke.

No to bi moglo biti iznimno teško, navode češki mediji, jer krhkoj vladajućoj koaliciji sastavljenoj od tri stranke desnice i centra sada prijeti raspad. Je li ovo kraj političke karijere Petra Nečasa, pita se The Economist, koji ističe da je samo nekoliko dana ranije premijer u ostavci okončao dugogodišnji brak.

Ljubavnica pratila ženu preko tajnih službi

Nakon što su krajem prošlog tjedna u prostorijama vlade i uredima utjecajnih lobista uhićeni Nečasova pomoćnica Jana Nagyova te još sedam visokopozicioniranih osoba, uključujući dva bivša premijera, bivšeg ministra i dva bivša šefa vojne obavještajne službe, Nečas se sinoć morao suočiti s političkom odgovornošću.

Mreža isprepletena oko korupcije, primanja mita i zlouporabe moći obila mu se o glavu jer je u njoj sudjelovala Nečasova ”desna ruka” i ljubavnica Nagyova, koja je iskoristila Vojnu obavještajnu službu kako bi pratila bivšu Nečasovu suprugu. Navodno je to učinila da bi navela premijera na razvod od žene s kojom ima četvero djece i s kojom je 27 godina proveo u braku.

Povratak na Net.hr