JEZIVA SNIMKA / Kakav je to bljesak? Velika eksplozija uznemirila stanovnike ruskog grada

Image
Foto: Telegram/Screenshot

Glavni šef ruske obavještajne službe rekao je da će uvjeti Rusije za mir s Ukrajinom biti složeniji i teži ako se odbace trenutačni prijedlozi

17.6.2024.
14:40
Telegram/Screenshot
VOYO logo

Velika eksplozija dogodila se tijekom noći u regiji Rostov na Donu u južnoj Rusiji, prenosi Sky News.

Prema očevicima stanovnici su vidjeli veliki bljesak prije nego što su izgubili struju u stanovima. Internetom kruži snimka eksplozije, a navodno se dogodila u električnoj trafostanici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ured gradonačelnika Rostova sugerirao je da su eksplozija i kasniji nestanak struje proizašli iz postrojenja za pročišćavanje vode JSC Rostovvodokanal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju se navodi da je došlo do kvara na pumpnoj opremi, zbog čega su stanovnici nekoliko sati ostali bez stalne opskrbe vodom.

Rusi prijete Ukrajincima

Glavni šef ruske obavještajne službe rekao je da će uvjeti njegove zemlje za mir s Ukrajinom biti "složeniji i teži" ako se odbace trenutni prijedlozi. Vladimir Putin ponudio je svoje uvjete za mir s Ukrajinom u petak na sastanku s dužnosnicima ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To uključuje trenutačno povlačenje ukrajinskih trupa iz regija Zaporižja, Hersona, Donjecka i Luhanska te jamstvo da će Ukrajina odustati od svojih planova za pridruživanje NATO-u.

Ruske uvjete odmah su odbacili i Ukrajina i čelnici sa Zapada, ali sada je Sergey Naryshkin, direktor Vanjske obavještajne službe Ruske Federacije, upozorio da bi sljedeći skup uvjeta mogao biti još stroži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako odbiju prijedlog ruskog predsjednika Vladimira Putina, sljedeći uvjeti za sklapanje mirovnog sporazuma za Ukrajinu bit će kompliciraniji i teži", rekao je Naryshkin prema novinskoj agenciji TASS, prenosi Sky News.

POGLEDAJTE VIDEO: Kaotične scene u Hamburgu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo