Play ponuda

UŽAS U NJEMAČKOJ: / Sirijska obitelj nožem izbola mladića pa ga skalpirali - jer je bio u vezi iz curom iz njihova klana

Image
Foto: ilustracija, AFP / Profimedia

Mladi par se upoznao na tečaju u Njemačkoj, a presudne su bile fotografije koje je Mohamed A . objavio na Facebooku

22.1.2019.
16:13
ilustracija, AFP / Profimedia
Play ponuda

Uz pojačane mjere osiguranja u Essenu je u utorak započelo suđenje na kojemu se pred sudom pojavilo 13-oro članove jedne sirijske obitelji zbog sumnje da su mučili i pokušali ubiti 19-godišnjeg mladića koji je navodno bio u vezi s djevojkom iz njihovog klana.

„Duševna i psihička bol mog klijenta je još uvijek ogromna“, rekao je na početku procesa u Essenu odvjetnik žrtve Aykan Akydiliz.

Skalpirali ga i ostavili

Devetnaestogodišnjeg Mohameda A. je u svibnju 2018. dočekalo nekoliko članova brojne sirijske obitelji te ga napalo metalnim palicama i izbolo nožem, a kraju je Mohamed A. i skalpiran i ostavljen u jednom dvorištu.

Državno tužiteljstvo u optužnici protiv 13-oro članova obitelji napisalo je da ih tereti zbog „pokušaja ubojstva iz časti“.

Već je bila udana

Povod ovog djela je veza žrtve i jedne 19-godišnje djevojke iz obitelji optuženih koja je, po muslimanskom zakonu, već udata kada joj je bilo 16 godina. Mnogočlana obitelj potječe iz Sirije, neki su već jako dugo u Njemačkoj, a neki su došli kao izbjeglice prije nekoliko godina. Mladi par se upoznao na tečaju u Njemačkoj, a presudne su bile fotografije koje je Mohamed A . objavio na Facebooku.

Kao inicijatorice kaznenog djela slove majka i tetka djevojke, 39-godišnja Muzgin M. i 49-godišnja Gulistan A.

Play ponuda
Play ponuda