Umro milijarder Robert H. Benmosche, vlasnik najljepše dubrovačke vile

Robert Herman Benmosche, jedan od najbogatijih Amerikanaca i vlasnik dubrovačke Ville Splendid, umro je u New Yorku u 70. godini života.

28.2.2015.
7:48
VOYO logo

Robert H. Benmosche izgubio je bitku s opakom bolešću. Karcinom pluća dijagnosticiran mu je prije nekoliko godina, a stanje mu se pogoršalo na jesen 2014., zbog čega je napustio svoju funkciju u osiguravajućoj tvrtki AIG.

Benmosche će ostati poznat kao spasitelj AIG-a. Naime, nakon što je ova osiguravateljska kuća zbog krize upala u velike probleme, u srpnju 2009. pozvali su ga da se iz Hrvatske vrati u New York i preuzme upravljanje kompanijom. Pod njegovim vodstvom AIG je u nekoliko godina uspio vratiti sve dugove i ustabiliti poslovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benmosche je u mirovinu otišao 2006. godine i tada je bio živio u Hrvatskoj. U njegovom vlasništvu je dubrovačka Villa Splendid i vinogradi na Pelješcu, gdje je namjeravao pokrenuti i vinariju.

Robert Herman Benmosche rođen je 1944 u Brooklynu. Diplomirao je na sveučilištu u Alfredu, a tijekom karijere radio je za neke konzultantske tvrtke, osiguravajuća društva i banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo