TRAGEDIJA NA GRANICI KAMBODŽE I TAJLANDA / Objavljene stravične snimke: U požaru hotela s kockarnicom život izgubilo najmanje desetero ljudi

Image
Izvor: Screenshot

Na snimkama se vidi opasan manevar vatrogasaca koji s dizalice pokušavaju izvući iz vatre ljude na balkonu i na prozorima

29.12.2022.
7:54
Screenshot
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Najmanje je desetero ljudi izgubilo život u noći na četvrtak u velikom požaru u hotelu s kockarnicom na granici Kambodže i Tajlanda, u blagdanskom vremenu potkraj godine.

U požaru koji je buknuo oko 23.30 sati (17.30 sati po srednjoeuropskom vremenu) u hotelu s kockarnicom Grand Diamond City u kambodžanskom gradu Poipetu, na zapadu, "poginulo je desetak i ozlijeđeno je 30 ljudi", navodi se u privremenom izvješću kambodžanske policije u koje je AFP dobio uvid.

Na snimkama se vidi opasan manevar vatrogasaca koji s dizalice pokušavaju izvući iz vatre ljude na balkonu i na prozorima.

Vatra je potpuno zahvatila zgradu hotela s više katova i prolaz između dvaju objekata.

Ozlijeđeni su upućeni u bolnicu u susjednoj tajlandskoj pokrajini Sa Kaeu, rekao je izvor u tajlandskom ministarstvu vanjskih poslova.

Mobilizirani su i tajlandski vatrogasci, dodao je.

Član tajlandske spasilačke ekipe rekao je za AFP da se vatra brzo proširila zbog tepisona na podovima.

U hotelu zaposleno 400 ljudi

U hotelu Grand Diamond City zaposleno je oko 400 ljudi, rekla je kambodžanska policija. U vrijeme požara u zgradi su bili strani državljani, pišu mjesna glasila.

Državljanima Kambodže, jedne od najsiromašnijih azijskih zemalja, zabranjeno je kockanje u kockarnicama.

No u gradovima uz granicu poput Poipeta nikla su brojna kasina u koja dolazi tajlandska klijentela. Kockarnice su službeno zabranjene i u Tajlandu, zbog čega igrači prelaze granicu. Zadnjih mjeseci u jugoistočnoj Aziji buknulo je nekoliko smrtonosnih požara u noćnim klubovima, koji uglavnom ne poštuju sigurnosne propise.

U kolovozu je u požaru u diskoteci blizu Pattayje, u Tajlandu, poginulo 26 ljudi, većinom mladih koji su se došli zabaviti.

Mjesec dana poslije, 32 osobe su izgubile život u požaru u karaoke baru u predgrađu Ho Ši Mina, u Vijetnamu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču