Play ponuda

U padu aviona poginuo bivši američki senator Stevens

shimmer fallback
11.8.2010.
0:22
Play ponuda

CNN je prenio kako je potvrđeno da Ted Stevens nije među preživjelima u nesreći zrakoplova koji se srušio kasno u ponedjeljak navečer.

''Lokalne vlasti javljaju da ima preživjelih, u tijeku je akcija spašavanja'', rekao je Guy Kicks, glasnogovornik tvrtke EADS North America ne navodeći pojedinosti nesreće.

Među preživjelima su Sean O'Keefe, izvršni direktor EADS-a, druge u svijetu najveće zrakoplovne korporacije, te njegov sin.

Zrakoplov DeHavilland DHC-3T, srušio se 16 kilometara od Aleknagika na Aljasci u ponedjeljak navečer po američkom vremenu, a od osam osoba tri su preživjele. Akciju spašavanja isprva je ometalo loše vrijeme.

Ted Stevens (84), koji je bio senator s najduljim stažom među republikancima, izgubio je na izborima 2008., nakon optužbi za korupciju, no slučaj je kasnije odbačen zbog proceduralnih razloga.

Stevens je 1978. godine preživio zrakoplovnu nesreću u Anchorageu na Aljaski u kojoj mu je poginula prva supruga.

Reuters podsjeća da 54-godišnji O'Keefe aktivno radi na tome da EADS-a pobijedi kompaniju Boeing na natječaju za gradnju nove generacije 179 zrakoplovnih tankera za američku vojsku. Taj posao vrijedan 50 milijardi dolara jedan je od najvećih za Pentagon.

O'Keefe, bivši direktor NASA-e, godinama je radio za Stevensa na pitanjima proračunskih izdvajanja za obranu.

Prema izvoru iz Kongresa, skupina je bila na ribolovu u zabačenom dijelu te američke savezne države, a zrakoplov je pao blizu jezera ili u njega.

Play ponuda
Play ponuda