KATASTROFA U EKVADORU / U odronu zemlje poginule najmanje 24 osobe, bujica nosila sve pred sobom

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Olujna kiša koja je pala u ponedjeljak u noći izazvala je poplavu u kanjonu u blizini radničkih četvrti La Gasca i La Comuna te izazvala odron blata i kamenja

2.2.2022.
7:22
Profimedia
VOYO logo

Najmanje 24 osobe poginule su u odronu zemlje u glavnom gradu Ekvadora Quitu, a 12 ih je nestalo, rekao je gradonačelnik Santiago Guarderas, dok su spasilačke ekipe pretraživale kuće i ulice prekrivene blatom nakon najveće poplave u posljednjih gotovo dva desetljeća. Olujna kiša koja je pala u ponedjeljak u noći izazvala je poplavu u kanjonu u blizini radničkih četvrti La Gasca i La Comuna. Blato i kamenje odronili su se na kuće te izazvale prekid električne energije.

Agencija za upravljanje hitnim situacijama priopćila je da je ozlijeđeno 48 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vidjeli smo veliku crnu rijeku'

"Vidjeli smo veliku crnu rijeku kako vuče sve za sobom, morali smo se popeti na zidove da je izbjegnemo", rekla je stanovnica Alba Cotacachi, koja je evakuirala svoje dvije kćeri iz njihova doma. "Tražimo nestale", dodala je.

Na snimkama koje je dobio Reuters uz ostalo se vidi bujica koja odnosi stabla, vozila, kontejnere pa čak i stupove, dok neke ljude susjedi spašavaju iz blatne vode. Vlasti još nisu odbacile mogućnost novih odrona. Gradonačelnikov ured organizirao je skloništa za pogođene obitelji i počeo raščišćavati ulice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaka kiša pada u nekoliko dijelova Ekvadora te uzrokuje prelijevanje rijeka i ugrožava stotine domova i cesta. U ponedjeljak je u Quitu palo 75 litara kiše po četvornom metru, što je najviše u gotovo dva desetljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo