U HONDURASU UBIJENI NOVINAR I SNIMATELJ: / 'Ubili su mi ga danas, na njegov rođendan'

U novinara Germana Vallecilla i snimatelja Jorgea Posasa, koji su radili za televiziju Canal 45, pucali su nepoznati napadači dok su se vozili u automobilu u La Ceibi,

2.7.2020.
8:15
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Novinar i snimatelj mjesne televizijske mreže u La Ceibi ubijeni su u srijedu hitcima iz vatrenog oružja dok su obavljali svoj posao, doznaje se od policijskog izvora.

U Germana Vallecilla (41), novinara i Jorgea Posasa (27) snimatelja koji su radili za televiziju Canal 45, pucali su nepoznati napadači dok su se vozili u automobilu u La Ceibi, trećem po veličini honduraškom gradu, 280 km sjeverno od glavnog grada Tegucigalpe, rekla je policija.

Jedna od najopasnijih zemalja na svijetu

"Ubili su mi ga danas, na njegov rođendan", rekao je kroz plač otac Germana Vallecilla, također novinar, za radio HRN u Tegucigalpi.

Međunarodne organizacije za ljudska prava smatraju Honduras jednom od najopasnijih zemalja svijeta i posebno opasnom za novinare. Od 2001. u Hondurasu su ubijena 82 novinara, medijska djelatnika i vlasnika. Honduraške vlasti ne trude se dovoljno u istragama o tim zločinima i više od 90 posto ih ostaje nekažnjeno.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali