TROGODIŠNJAK ODLUTAO OD KUĆE / Našli ga nakon tri dana: 'Spavao je u grmlju, imao je svrab od pelene i izgrizli su ga mravi'

Dječaka je uočio helikopter u ponedjeljak prije podne, gotovo 72 sata nakon što je posljednji put viđen na seoskom imanju svoje obitelji

6.9.2021.
14:18
New South Wales Police
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Trogodišnji dječak pronađen je živ u ponedjeljak, tri dana nakon što je nestao s ruralnog posjeda svoje obitelji u Novom Južnom Walesu, saveznoj državi na istoku Australije, rekla je policija. Dječaka je uočio helikopter u ponedjeljak prije podne, gotovo 72 sata nakon što je posljednji put viđen na ruralnom posjedu u Puttyju, oko 110 kilometara sjeverozapadno od Sydneyja, priopćila je policija Novog Južnog Walesa.

'Ovo je dobra novinska priča'

Ponovno je sjedinjen s obitelji, a pregledali su ga i liječnici hitne pomoći, rečeno je u priopćenju. Policija je također objavila snimku dječaka kako pije vodu iz potoka.

"Ovo je dobra novinska priča", rekla je policijska inspektorica Tracy Chapman, dodavši da je činjenica što se nalazio tako blizu vode dječaku "potencijalno pružila mogućnost preživljavanja."

Tri hladne noći proveo u grmlju

Kad je nestao, pokrenuta je velika spasilačka operacija u kojoj su sudjelovali policajci na motorima, psi, policajci na konjima, ronioci i policijski helikopter, kao i stotine volontera službi za izvanredne situacije.

Lokalni mediji izvijestili su da je dječak, koji ima autizam i ne govori, preživio tri noći sam u grmlju na temperaturama koje su padale na 3 stupnja Celzijusa.

"Ima svrab od pelene, izgrizli su ga mravi, padao je, no živ je", rekao je njegov otac lokalnim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali