TKO JE TAJANSTVENA DJEVOJKA NA ULICAMA RIMA? / Sliči Madeleine McCann, spava na cesti i ne želi uzimati novac

Potpuno je nepoznat identitet mlade djevojke koja živi na ulicama Rima i komunicira s ljudima samo na engleskom jeziku, piše Daily Mail.

22.11.2016.
10:31
Missing Persons of America
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Plavuša za koju se smatra da je u kasnim tinejdžerskim godinama privukla je pozornost više Talijana zbog svojeg pristojnog ponašanja i nerazumijevanja talijanskog jezika. Odbija uzimati novac, a s prolaznicima se sporazumijeva isključivo na engleskom jeziku.

Je li ona Madeline McCann?

Internetski aktivisti kažu da izgleda kao nekoliko nestalih djevojaka, uključujući i Amandu Adlai, koja je oteta u Michiganu 2008., Mariju-Brigitte Henselmann, koja je nestala u Njemačkoj iste godine, pa čak i kao Madeleine McCann, koja je nestala 2007. Talijanska policija bezuspješno pokušava identificirati djevojku koja nema ni putovnicu ni bilo koji drugi dokument s imenom.

Lokalni stanovnici tvrde da se odaziva na ime Maria, no policija kaže da im je dala nekoliko različitih imena. Intenetski aktivisti joj sada pokušavaju pronaći dom prije Božića.

Na portalu Missing Persons of America piše: "Više ljudi misli da bi to mogla biti Madeline McCann koja bi sada imala 13 godina. Madeline ima vidljiv trag na lijevom oku i po tome bi je bilo vrlo lako prepoznati."

Djevojka nema nikakvih osobnih stvari i navodno tjednima nosi istu dugu smeđu suknju, kišnu jaknu i crne muške tenisice. Njezin slučaj se pojavio u talijanskoj televizijskoj emisiji Chi l'ha Visto (Tko je vidio) i dobio svjetsku pozornost.

'Vrlo je oprezna i lijepo se ponaša dok jede'

Lorena Kollobani izrazila je na Facebook stranici Missing Persons of America zabrinutost za mladu djevojku. "Ne znam čak ni je li Amerikanka. Viđala sam je na ulicama Rima, spava vani i mislim da ima psihičkih problema. No, čini se da nije oduvijek ovako živjela jer ne želi uzeti novac, vrlo je oprezna i lijepo se ponaša dok jede. Mislim da je učenica iz inozemstva jer ne zna talijanski."

Jedan aktivist grupe Houston's Voice For The Missing napisao je na Facebooku: "Ta djevojka treba pomoć. Kontaktirao sam rimsku policiju, građane, novinare, veleposlanstvo i sve kojih sam se mogao sjetiti. Policija je odbija identificirati. Našao sam osobu spremnu sastati se s njom i doznati nešto. Vidjet ćemo...".

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali