ZLOSTAVLJANJE

TJERALI MEDICINSKE SESTRE DA IZAZOVNO ODJEVENE PLEŠU ZA UHLJEBE: ‘Morale smo leći na pod i širiti noge… ‘

Bolnica u Južnoj Koreji tjerala je svoje medicinske sestre da oskudno odjevene izazovno plešu za ravnatelja bolnice i dužnosnike tvrtke.

Korejska udruga medicinskih sestara u ponedjeljak je oštro napala odgovorne i zatražila istragu u privatnoj bolnici Svetog srca u Chuncheonu nakon što se jedna sestra požalila da su ih u listopadu tjerali plesati na otvaranju lokalne sportske priredbe. Javnost je pobijesnila nakon što su se na društvenim mrežama pojavile snimke izazovnog plesa.

“Prislili su nas plesati pred visokim dužnosnicima bolnice koji su jeli za stolom. Na to prisiljavaju u pravilu nove sestre koje se ne usude to odbiti da ne bi izgubile posao”, napisala je sestra. Dodaje i kako su morale “raditi seksualno sugestivne izraze lica”. Vježbe su trajale mjesec dana, nakon radnog vremena, a “menadžeri bolnice su nam govorili kako moramo izvoditi seksualno provokativne kretnje”.

Zloupotrebljavaju ih cijele godine

Od sestara se doznaje kako ih se zloupotrebljava i tijekom cijele godijne, prije svega na internim priredbama koje su, tvrde dužnosnici bolnice, zamišljene da utješe pacijente.

“Morale smo leći na pod i širiti noge pred pacijentima i skrbnicima. Neke sestre su se osjećale toliko poniženo da su se i rasplakale, no dužnosnici su to uvijek otpisali i rekli da rade dramu od nečega što svi rade”, pišu sestre.

“Ovo je težak napad na poziv medicinskih sestara i njihovo sampopoštovanje”, poručuju iz udruge sestara.

Zaklada Il-sung, koja upravlja i trima sveučilištima te još šest bolnica diljem zemlje kaže kako nitko nije prisiljavao sestre ni na što. Ističu kako su pokrenuli internu istragu koja je pokazala da je sve rezultat “kompetitivnog okruženja u kojem su sestre pokušale prirediti dobru predstavu” dodajući kako će uvesti neke mjere kako bi to spriječile u budućnosti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr