ALARMIRANO ZDRAVSTVO / Australija bilježi porast broja novozaraženih, dijelovi države uvode strože mjere

Nekim oblikom lockdowna ili restrikcija obuhvaćeno je više od 10 milijuna Australaca

28.6.2021.
7:46
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Australska država Queensland ponovno je u ponedjeljak uvela obavezno nošenje maski i ograničila okupljanja u kućama, uz pojačanu mjeru socijalne distance uvedenu u cijeloj zemlji, koja se bori s novim porastom broja zaraženih koronavirusom.

U najnaseljenijem australskom gradu Sydneyju za vikend je uveden lockdown, kao i u Darwinu na sjeveru zemlje, dok zdravstvene vlasti pokušavaju spriječiti širenje vrlo zarazne delta varijante virusa.

Sada je nekim oblikom lockdowna ili restrikcija obuhvaćeno više od 10 milijuna Australaca, odnosno dvije petine stanovništva.

Hitan sastanak

Australsko vijeće za nacionalnu sigurnost trebalo bi u ponedjeljak održati hitan sastanak zbog sve većeg broja novozaraženih u cijeloj zemlji.

U Queenslandu su vlasti pozvale stanovnike nekoliko regija, uključujući i glavnoga grada te države Brisbanea, da nose maske, još i prije nego što je propis stupio na snagu u ponoć na ponedjeljak.

Sydney je u nedjelju ušao u dvotjedno potpuno zatvaranje kako bi se suzbilo širenje vrlo zarazne delta varijante virusa, a u Zapadnoj Australiji ponovno je uvedena obveza nošenja maski u zatvorenim prostorima te su na tri dana ograničena druženja u kućama i okupljanja na otvorenom u glavnome gradu te države Perthu.

Bila je mnogo uspješnija

Australija je do sada bila mnogo uspješnija od drugih razvijenih zemalja u sprječavanju širenja koronavirusa te je zabilježila samo 30.450 slučajeva i 910 umrlih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zatvaranja, socijalna distanca i brzo pronalaženje kontakata pridonijeli su uspjehu te zemlje u dosadašnjem suzbijanju širenja zaraze, ali delta varijanta virusa alarmirala je zdravstvene vlasti te zemlje.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali