'ŠTETA JE SPORA, ALI NEMILOSRDNA': / Velika poplava je nepopravljivo oštetila dijelove bazilike sv. Marka u Veneciji

Razina vode 12. studenoga povisila se na 187 cm iznad normalne razine mora. Trg sv. Marka i unutrašnjost bazilike teško su poplavljeni, a kripta je potpuno bila pod vodom

19.11.2019.
18:45
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Velike poplave u Veneciji prošlog tjedna nanijele su ozbiljne štete nekim mozaicima i stupovima u bazilici sv. Marka, objavili su lokalni mediji u utorak, naglašavajući da su neki elementi nepopravljivo oštećeni i moraju biti zamijenjeni.

Među oštećenima je nekoliko podnih mozaika na desnoj strani zgrade, koji prikazuju slike paunova i prekrivač od cvijeća, prenosi se u medijima izjava Pierpaola Campostrijija, jednoga od prokuratora bazilike. Temelji nekih mramornih stupova također su teško oštećeni, rekao je.

Mozaici bi još uvijek mogli biti spašeni, rekao je Campostrini za novinsku agenciju Ansu, ali oštećeni temelji stupova moraju se zamijeniti.

Pun raspon štete neće se znati dok se sve ne osuši, što će trajati nekoliko mjeseci, dodao je. Šteta koju je nanijelo more "spora je, ali nemilosrdna", rekao je.

Venecija je prošli tjedan pretrpjela najtežu poplavu proteklih desetljeća.

Razina vode 12. studenoga povisila se na 187 cm iznad normalne razine mora. Trg sv. Marka i unutrašnjost bazilike teško su poplavljeni, a kripta je potpuno bila pod vodom.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali