OBOREN? / Libijski avion se srušio blizu granice s Tunisom

Zrakoplov libijskih snaga koje kontroliraju Tripoli srušio se blizu granice s Tunisom, a postoji mogućnost da je oboren, objavila je u petak tuniska državna novinska agencija TAP.

28.2.2015.
1:07
VOYO logo

Zrakoplov je pao pet kilometara od granice na libijskoj strani, javio je TAP, ne objavivši dodatne detalje. Nije jasno ni o kakvom je tipu letjelice riječ. Nesreću nisu potvrdile ni libijske vlasti.

Žestoke borbe

Libijom bjesne borbe između dviju međusobno suprotstavljenih vlada i njihovih oružanih snaga. Jedna je međunarodno priznata i djeluje na istoku zemlje, a druga je predstavnik snaga koje su ljetos preuzele glavni grad Tripoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između snaga međunarodno priznate vlade Abdullaha al-Thinnija i postrojba vlade iz Tripolija odvijaju se i zračne borbe. Borbeni zrakoplov snaga iz Tripolija ovog je tjedna napao zračnu luku u Zintanu na zapadu zemlje, blizu granice s Tunisom.

Ujedinjeni narodi pokušavaju isposlovati sporazum između dvije grupacije kako bi se omogućilo formiranje jedinstvene vlade i spriječilo širenje građanskog rata, koji sve više koriste islamisti za širenje svoga utjecaja u Libiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo