SRPSKA PRINCEZA U OČAJU TRAŽI POMOĆ: / Kći joj je zapela u jezivoj sekti u kojoj žigosaju žene i dopuštaju unos svega 800 kalorija dnevno

Image
Foto: AFP
26.10.2017.
14:26
AFP
Play logo

Catherine i tada 20-godišnja India, zajedno su otišle na radionice Nxivma još 2011. godine, no Catherine je odmah shvatila da se radi o nečem neobičnom i jezivom, ali je mlada India odlučila ostati u organizaciji.

Nxivm je prije 20 godina pokrenuo dotični Keith Raniere kojeg sljedbenici nazivaju 'Vanguard'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpska princeza nije ni znala u što se njezina kći uplela dok u travnju ove godine nije razgovarala s prijateljicom Bonnie Piesse koja je nedavno napustila Nxivm i Katarini rekla da mora spasiti Indiju.

Djevojka je, naime, ušla u takozvano tajno sestrinstvo sekte, a priče onih koje su iz njega izašle nisu nimalo pozitivne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bilo je to najmračnije i najtraumatičnije razdoblje mog života', rekla je 40-godišnja Sarah Edmondson koju su, neposredno prije odlaska iz sekte, žigosali na kuku i to Ranierovim inicijalima. Ona je ispričala i kako su žene iz tog tajnog Nxivmovog sestrinstva jele maksimalno 800 kalorija dnevno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije spomenuta Bonnie Piese tvrdi kako je, posljednji put kad je srela Indiju, djevojka izgledala loše te da joj je rekla kako danima neće jesti kako 'bi se pokajala zbog svog lošeg ponašanja'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo nakon što je saznala ovo, srpska princeza nazvala je svoju kćer. Ona joj je rekla da joj ispada kosa te da godinu dana nije imala menstruaciju i upitala je bi li trebala posjetiti liječnika. Djevojka je u svibnju došla kući i Catherine ju je pokušala zadržati tamo, ali ona se vratila u sektu odmah idući dan i prekinula svu komunikaciju s obitelji.

Play logo

Prije tjedan dana India je na svom Facebook profilu napisala - 'Ja sam dobro. Zapravo sam odlično. Nikada ne bih ugrozila ni sebe ni one koje volim'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Catherine Oxenberg u očaju se obratila medijima. 'Potpuno sam bespomoćna. Izgubila sam dijete i napravit ću što god treba da je vratim', rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo