'NIJE ZASLUŽIO BITI LIKVIDIRAN' / Zloglasni 'Zemunac' otkrio da je odbio ubiti jednog čovjeka: 'I danas je živ i zdrav, i jedan je od najpoznatijih Srba!'

'Odbio sam, ali ne zato što nisam mogao završiti, već zato što taj neko tko je trebao biti meta nije zalužio biti likvidiran', rekao je Kalinić

16.6.2021.
20:06
Goran Stanzl/PIXSELL

Jedan od najbolje čuvanih zatvorenika u Sedmom paviljonu Zabele u Požarevcu, Sretko Kalinić (47), koji se nalazi na odsluženju kazne od 30 godina zatvora zbog ubojstva premijera Srbije Zorana Đinđića i zločina zemunskog klana, otkrio je jesu li članovi zemunskog klana imali policijske značke i zaštitu od ljudi iz vrha države i  još tajni koje su ostale zatrpane s rušenjem vile u Šilerovoj ulici.

"Nitko osim onog Dušanovog lizoguza, Dejana Milenkovića Bagzija, nije imao značku. I on je imao neku bezveze", rekao je Kalinić. Dodao je da vođe klana Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum nakon atentata na premijera Đinđića nisu imali kod sebe pola miliona maraka, kako se priča, već da je "Dušan imao nešto manje od 50.000 maraka", prenosi Mondo.rs.

"Prevareni su od svih. Njihovu likvidaciju je naredio onaj što je naručio zadnji posao od njih. To su morali očekivati, znali su što rade, za koga i šta su napravili. U Šilerovoj nije ostalo ni dinara! I nije srušena zbog toga. Nikad se neće vidjeti tko je od političara odlazio tamo i tko se od njih drogirao u Šilerovoj. Zbog toga je Šilerova srušena", priča Sretko i napominje da nema snimaka na kojima se vide političari u Šilerovoj.

Odbio jedan zadatak

Kalinić je priznao da je jednom odbio "zadatak" od Dušana i Kuma. "Odbio sam, ali ne zato što nisam mogao završiti, već zato što taj neko tko je trebao biti meta nije zalužio biti likvidiran. I danas je živ i zdrav, i jedan je od najpoznatijih Srba. To bez mene nisu nikako mogli završiti", tvrdi Kalinić.

Govorio je o hijerarhiji u zemunskom klanu, pri čemu nije odolio a da ne podbode svog dugogodišnjeg rivala Miloša Simovića. "Da, tamo su svi znali gdje im je mesto. Točno se znalo tko što radi. Nitko nije postavljao pitanja oko toga, svatko je znao svoje. Dušana su se svi plašili. Miloš Simoviće je osjedio još sa 20 godina. On se od straha totalno promijenio. Kad bi mu Dušan viknuo, odmah je počinjao nekontrolirano govoriti - kao volina na koju vuk zareži", priča Kalinić.

Otkrio je da su Dušana svi morali pitati za dozvolu kada su željeli otići na godišnji odmor: "Sve je njih Dušan gotovio, ali isto tako i maltretirao - nekog više, nekog manje. Imao je energije za četvoricu. Nije se rasipao novcem, točno je znao kome i za šta daje novce."

Ljubavni trokut je izmišljen

Upitan za navodni ljubavni tokut između Cvetka Simića i njegove supruge Ane, zbog čega Miloš Simović već godinama tvrdi da je Kalinić Cvetka ubio iz ljubomore, Sretko je jasno odgovorio:

"Nisam bio u vezi sa Anom Simić, ljubavni trokut je izmišljen. Nema istine ni u čemu što on (Simović) priča. Simović je najobičnija bitanga, isprepadana i istraumatizirana. Ana i ja smo bili dobri prijatelji i ništa više od toga", zaključio je Kalinić.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen