Play ponuda

Srpska alpinistica preživjela stravičan masakr: Mojim su prijateljima pucali u glavu

shimmer fallback
27.6.2013.
10:45
Play ponuda

Srpska alpinistica je u vrijeme napada bila u kampu, samo nekoliko stotina metara iznad mjesta zločina, gdje je s ostatkom svog tima pripremala najtežu trasu uspona, dok su se ostali planinari odmarali u bazi.

Oko 22 sata započeo je užas i 15-ak naoružanih talibana upalo je u glavnu bazu.

"Izvukli su iz šatora ljude koji su spavali, bacili ih na zemlju i vezali im ruke. Ubadali su ih noževima, udarali kundacima'', ispričala je potresena alpinistica za Blic.

Jedan Pakistanac uspio je pobjeći pa je radiostanicom javio njenom timu što se događa, nakon čega je Nina satelitskim telefonom odmah pozvala policiju.

Napadači ostavili poruku da nijedan stranac neće ostati živ

''Za to su vrijeme uništili cijeli kamp, poderali šatore, uzeli novac, elektroniku. Planinare su likvidirali pucajući im u glavu. Pakistance koji su radili u bazi su ostavili prestravljene i zavezane. Oko jedan sat iza ponoći završili su svoj krvavi pir i pobjegli", ispričala je Nina te dodala da su napadači ostavili poruku da nijedan stranac neće ostati živ.

Pomoć su im pružili pakistanski vojnici koji su u bazu stigli tek drugog dana popodne.

''Posvuda su bila tijela ubijenih prijatelja koja su vojnici skupljali, razbacane stvari, krv i kaos. Vojnici su nas smirivali, a mi smo cijelu noć probdjeli promatrajući hoće li se iz nizine vidjeti baterijske lampe'', rekla je.

Trenutno se nalazi u Islamabadu i čeka transfer za Srbiju.

Play ponuda
Play ponuda