SPAŠAVANJE DJEČAKA NA TAJLANDU JOŠ NIJE NASTAVLJENO: / Spasioci dogovaraju strategiju, žele biti sigurni da su uvjeti stabilni

Image
Foto: AFP

Jučer su dužnosnici poručili da će pauza do novog spašavanja trajati najmanje deset sati, kako bi se spremnici s kisikom mogli ponovno napuniti.

9.7.2018.
8:00
AFP
Play logo

Nakon što su jučer iz špilje na Tajlandu spašena četiri dječaka, operacija spašavanja danas bi trebala biti nastavljena.

Image
IZ ŠPILJE NA TAJLANDU SPAŠENA ČETVORICA DJEČAKA: /

Akcija se nastavlja ujutro, spasioci poručuju: 'Samo mirno spavajte!'

Image
IZ ŠPILJE NA TAJLANDU SPAŠENA ČETVORICA DJEČAKA: /

Akcija se nastavlja ujutro, spasioci poručuju: 'Samo mirno spavajte!'

Operacija izvlačenja zarobljenih dječaka i njihovog nogometnog trenera iz špilje u Tajlandu još uvijek nije nastavljena. Potvrdio je to zapovjednik Chalongchai Chaiyakum i dodao za CNN da su još u tijeku sastanci. Podsjetimo, jučer su dužnosnici poručili da će pauza do novog spašavanja trajati najmanje deset sati, kako bi se spremnici s kisikom mogli ponovno napuniti. 'Danas je bila najbolja situacija za poduzimanje akcije u smislu zdravstvenog stanja djece, vode i spremnosti spasilaca', izjavio je na konferenciji za novinare Narongsak Osatanakorn, šef stožera za spašavanje dvanaest dječaka i njihovog terenrea iz špilje Tham Luang na sjeveru Tajlanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spašeni dječaci na bolničkom liječenju

Četvorica spašenih dječaka trenutno su na liječenju u bolnici Chiang Rai Prachanukroh, ispred koje je postavljena knjiga za posjetitelje, u koju javnost može upisati svoje poruke podrške dječacima.Guverner pokrajine Chiang Rai, Narongsak Osottanakorn, dao je javnosti neke pojedinosti o spašavanju. Jučerašnju je operaciju spašavanja nazvao vrlo glatkom i dodao da su četvorica spašenih dječaka nosili maske za ronjenje preko cijelog lica, kako bi se uklonila mogućnost da im slučajno spadnu s lica tijekom ronjenja. Dodao je da su spasioci najprije izvukli prvog dječaka oko 17:40 sati, a deset minuta kasnije slijedio je i drugi dječak. Još dvojica su izvučeni u 19:40 i 19:50 sati.

'Drago mi je da smo uspješno dovršili misiju spašavanja prva četiri dječaka. No moramo pripremiti još zaliha kisika za ostale, jer smo sve iskoristili za prvu četvoricu', rekao je Osottanakorn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spasioci će se najprije morati uvjeriti da su uvjeti stabilni prije početka nove operacije spašavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Tajlandski ministar zdravstva upozorio je ranije da će dječaci nakon spašavanja morati neko vrijeme provesti u karanteni, što znali da ih dan - dva neće smjeti vidjeti ni roditelji. Liječnici poručuju da je nužno osigurati sigurnost tih dječaka i njihovih obitelji, jer je špilja okruženje u kojem su se mogli zaraziti nečim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo