VRLO OPASNO / Sjeverna Koreja zaprijetila Amerikancima 'novim svjetskim ratom'

Image
Foto: Profimedia

Iako je pohvaljena za napredak od podnošenja zahtjeva, Ukrajina mora provesti desetke institucionalnih i pravnih reformi potrebnih za članstvo

24.6.2024.
12:49
Profimedia
VOYO logo

Vladimir Putin je jutros zahvalio sjevernokorejskom vođi Kim Jong Unu na gostoprimstvu tijekom njegovog prošlotjednog posjeta. Putin je poslao sličnu poruku zahvalnosti vodstvu Vijetnama, gdje je također bio prošlog tjedna, priopćio je Kremlj.

Putovanje ruskog predsjednika u Pjongjang prošlog tjedna dovelo je bilateralne odnose na razinu bez presedana, rekao je Kremlj, prenosi Sky News.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, još jedan sjevernokorejski vojni dužnosnik kritizirao je SAD zbog slanja nosača zrakoplova da se pridruži zajedničkim vježbama s Južnom Korejom i Japanom, izvijestili su državni mediji.

Image
GOMILA PRLJAVŠTINE /

Sjeverna Koreja bacila najmanje 150 balona punih smeća Južnoj

Image
GOMILA PRLJAVŠTINE /

Sjeverna Koreja bacila najmanje 150 balona punih smeća Južnoj

Zamjenik ministra obrane te zemlje, Kim Kang Il, rekao je da su akcije SAD-a bile vrlo opasna demonstracija sile, koja Sjevernoj Koreji otvaraju vrata za neodoljivu, novu demonstraciju odvraćanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je još jedan visoki dužnosnik upozorio SAD da bi njihova vojna pomoć Ukrajini mogla rezultirati "novim svjetskim ratom".

Ukrajina sve bliža snu o EU-u

Europska unija sutra će službeno započeti pregovore o pridruživanju Ukrajine, odbacujući pokušaje Rusije da prisili svog bivšeg sovjetskog susjeda da se ne pridruži zapadnim savezima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da će Volodimir Zelenski održati govor na ceremoniji pokretanja, što je glavna dužnosnica Ukrajine za Europu Olga Stefanišina opisala kao veliki dan.

Unatoč ratu, zemlja neće tražiti poseban tretman tijekom pregovora, rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je krajnja volja ukrajinskog naroda. I to je nepovrat. I vidjeli ste Ukrajince kako se bore za svoj izbor", rekla je Olga Stefanišina, potpredsjednica vlade za europske i euroatlantske integracije.

"Ovo je veliki dan za sve", rekla je Stefanišina, koja je često pokazivala emocije dok je opisivala proces integracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošlo je oko dvije godine otkako je Ukrajina podnijela zahtjev za članstvo. Rat još uvijek bjesni, ali pristupanje počinje upravo sada."

Iako je pohvaljena za napredak od podnošenja zahtjeva, Ukrajina mora provesti desetke institucionalnih i pravnih reformi potrebnih za članstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Ukrajina u Münchenu izložila granatirana sjedala sa stadiona u Harkivu

FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo